Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 20:28

Νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να εδραιωθούν οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ REX
Να συμβάλουν στην προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού και αριστερού χώρου ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη και να εδραιώσει τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία που έκανε το βράδυ, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX»…

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει «παλινόρθωση των παλιών πολιτικών» που χρεωκόπησαν τη χώρα και τους πολίτες. Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μια επικίνδυνη για τη χώρα ακροδεξιά στροφή, ότι τα κόμματα του κέντρου στην Ελλάδα παραμένουν προσκολλημένα σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι απομακρύνεται περισσότερο από τα κοινωνικά στρώματα που υποτίθεται, όπως συγκεκριμένα είπε, θέλει να βοηθήσει.

Ειδικότερα ο Αλέξης Χαρίτσης είπε για τη Νέα Δημοκρατία ότι «είναι σαφές πλέον ότι έχει κάνει μια στροφή προς τα ακροδεξιά, αποξενώνοντας και πολλούς φιλελεύθερους και συντηρητικούς πολίτες με αυτόν τον τρόπο. Η στάση της ηγεσίας της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι ενδεικτική. Είναι θα έλεγα τραγική και επικίνδυνη, όχι βεβαίως για την κυβέρνηση αλλά για τη χώρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σύρεται πίσω από την ακροδεξιά πτέρυγα η ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, νομιμοποιεί και σιγοντάρει ακραίες εθνικιστικές και αντιδημοκρατικές φωνές και δυναμιτίζει το συμφέρον της χώρας, εθνικό γεωπολιτικό οικονομικό, σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Θα έλεγα ότι ο δρόμος από το Μένουμε Ευρώπη, που ακούγαμε πριν από δυόμισι χρόνια, στο σημερινό κρεσέντο εθνολαϊκισμού της Ν.Δ. αποδείχθηκε ότι πάρα πολύ σύντομος».

Για τους πολιτικούς φορείς του κέντρου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε ότι «οι δυνάμεις που αυτότοποθετούνται στο κέντρο παλινωδούν και παραμένουν αναξιόπιστες με βαρίδια που αναπαράγονται στη νέα συγκρότηση του φορέα που επιχειρείται αυτό το διάστημα, αρνούμενες να ακολουθήσουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε σχέση με τις τάσεις που αναπτύσσονται στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, να έρθουν σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να κάνουν ουσιαστική κριτική για τη συγκυβέρνησή τους με τη σκληρή δεξιά του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη».

Για το ΚΚΕ ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι «με μια στείρα αρνητική στάση, η οποία αποκτά και χαρακτηριστικά επιθετικότητάς το τελευταίο διάστημα, απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από εκείνα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία υποτίθεται ότι θέλει να εκφράσει και να βελτιώσει τη ζωή τους. Στρώματα τα οποία αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έχουν ανάγκη είναι μια αριστερή κυβέρνηση να την πιέσουν σε ακόμα πιο προοδευτική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Αριστερή κυβέρνηση όμως που την έχουν ανάγκη σήμερα, όχι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες στη δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού».

Τέλος, αναφερόμενος στις αριστερές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός Βουλής σχολίασε ότι η πορεία τους είναι αδιέξοδη.

Κατά τα άλλα ο Αλέξης Χαρίτσης απαρίθμησε το έργο κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ενώ τα περιθώρια ήταν πάρα πολύ σφιχτά κατάφερε να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, γεύματα για τους μαθητές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων κ.ά) αλλά και να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με σκοπό να αναπτυχθεί με βιώσιμο τρόπο η οικονομία της.

Τόνισε δε ότι τον Αύγουστο, που η χώρα θα απαλλαγεί από τα μνημόνια, όπως είπε, η κυβέρνηση θα έχει ελευθερίες προκειμένου να εφαρμόσει ευρύτερες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών), Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ την πίτα έκοψε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο Τάσος Πολυχρονόπουλος όσο και ο Αλέξης Χαρίτσης έκαναν αναφορές στην απώλεια του Χρήστου Μαλαπάνη, υπογραμμίζοντας την προσφορά του, το ήθος και τη δημοκρατικότητά του.
Στ.Μ.