Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:18

Δεν δέχεται το Εργατικό Κέντρο την ονομασία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο αμφιθέατρο του

Δεν δέχεται το Εργατικό Κέντρο την ονομασία «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο αμφιθέατρο του

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ
Το όνομα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της Καλαμάτας, υπογραμμίζεται σε απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Και γι’ αυτό η διοίκηση εκφράζει την αντίθεσή της με την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έχει προγραμματιστεί να γίνουν το Σάββατο. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έστειλε στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, την απόφασή της, στην οποία υπογραμμίζετα ότι στη συνείδηση των εργαζομένων το κτίριο αυτό καταγράφεται αποκλειστικά ως κτίριο του Εργατικού Κέντρου…

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου Καλαμάτας που στάλθηκε στο δήμαρχο Καλαμάτας έχει ως εξής: «Κύριε Δήμαρχε, όπως σας είχαμε επισημάνει και με το υπ’ αριθμ. 28/13.02.2015 έγγραφό μας έτσι και σήμερα σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας με την ονομασία «Θ. Αγγελόπουλος» στην είσοδο του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ε.Κ. Καλαμάτας.

Πιστεύουμε:

  1. Ότι η ονομασία του αμφιθεάτρου ως «Θ. Αγγελόπουλος» δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης μας.
  2. Η ονομασία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί σε ένα από τα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας.

III.    Θεωρούμε ότι το κτήριο ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ. είναι ουσιαστικά δικό μας γιατί έγινε με δικούς μας αγώνες και προσπάθειες, όπως επίσης με χρήματα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας που ως γνωστό προέρχοντο από εισφορές εργαζομένων, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η μπροστινή πλευρά του κτηρίου έχει διαμορφωθεί για να καλύπτει τις ανάγκες του Ε.Κ.Κ.

Ενώ στην άλλη πλευρά λειτουργούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, ούτε είναι τυχαίο ότι μπροστά στο κτήριο με μεγάλα γράμματα υπάρχει η Επιγραφή «ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Επιπλέoν σας τονίζουμε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των πολιτών της πόλης μας το κτήριο αυτό καταγράφεται ως ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».