Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 19:23

Να τα πουν για το στρατόπεδο κάλεσε το δήμαρχο ο αναπληρωτής υπουργός Βίτσας

Να τα πουν για το στρατόπεδο κάλεσε το δήμαρχο ο αναπληρωτής υπουργός Βίτσας

ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΣΩΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Λίγο μετά την τελευταία ίσως ορκωμοσία νεοσύλλεκτων στρατιωτών στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, που σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί θα κλείσει σύντομα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ειδοποιήθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, να τον επισκεφθεί την Πέμπτη προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα. Ήταν αναμενόμενο ότι ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, θα απέφευγε μια τέτοια συνάντηση γιατί το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για εκείνον, από τις δηλώσεις που έχει κάνει ότι το στρατόπεδο στην Καλαμάτα χρησίμευε για τα ρουσφέτια πολιτικών και τις εξυπηρετήσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας…

«Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018, ο Δήμαρχος ειδοποιήθηκε – σε συνέχεια σχετικού αιτήματός του - για συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00, σχετικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Πριν από αυτή την ειδοποίηση ο δήμαρχος είχε παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων, που έγινε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, όπου δήλωσε πως θεωρεί αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε: «Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει το στρατόπεδο, για την πόλη, για την ιστορία της, για τις προοπτικές της. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια, οι δημότες Καλαμάτας έχουν ξοδέψει πολλά για να βρίσκεται το στρατόπεδο σε αυτή την κατάσταση, αλλά και για να είναι σε ετοιμότητα, στο διάστημα που είχε κλείσει.

Έχω προτείνει στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να συμμετάσχει ο Δήμος Καλαμάτας στα έξοδα για τη λειτουργία του στρατοπέδου. Πιστεύω σύντομα να με καλέσει για να τον συναντήσω. Η απάντησή του στην ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη γεννά ελπίδες διατήρησης του στρατοπέδου. Είπε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στρατοπέδων.

Για μας είναι αδιανόητο! Είμαι βέβαιος ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ορκωμοσία.

Ας φωνάξουν, όμως, πολλοί - και όχι μόνο σε επίπεδο αυτοδιοικητικό - για το στρατόπεδο μας. Η πόλη και η περιοχή μας έχει εκπροσώπους και θέλει στήριξη το στρατόπεδο μας».