Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 15:37

Εντελώς λάθος επιλογή οι συγκεκριμένες δημόσιες τουαλέτες για την Καλαμάτα

Δημήτρης Φαββατάς, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης Δημήτρης Φαββατάς, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Σταμάτης Μπεχράκης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Από πολλές απόψεις οι δημόσιες τουαλέτες που οικοδομούνται στη νοτιοανατολική γωνία του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα και στο πάρκο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας αποτελούν εντελώς λάθος επιλογή, υποστηρίζει η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι τις θέσεις τις για το συγκεκριμένο θέμα. Έχουν χωροθετηθεί σε λάθος σημεία, σαν κτίρια δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλα, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα ζητήματα σχετικά τη νομιμότητά τους, τόνισαν σε δηλώσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης, Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Θεοφιλόπουλος…

Ειδικότερα ανέφεραν, σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση, ότι δημόσιες τουαλέτες συνηθίζεται να λειτουργούν σε δημόσια και δημοτικά κτίρια και όχι σε ανεξάρτητους οικίσκους σε κοινόχρηστους χώρους. Σημείωσαν μάλιστα ότι αυτή η κοινόχρηστη υποδομή θα έπρεπε να φτιαχτεί σε ήδη υφιστάμενο κτίριο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Πρόσθεσαν ότι σαν κτίρια δεν είναι κατάλληλα και ειδικότερα είναι μικρά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη «βαριά χρήση» του κέντρου ή του χώρου στάθμευσης μιας πόλης. Επιπλέον, σημείωσαν ότι τα κτίρια αυτά δεν διαθέτουν βοηθητικούς χώρους για την αποθήκευση του εξοπλισμού καθαρισμού ή ότι είναι τόσο στενά που δεν μπορούν να μπουν και να δουλέψουν τα ηλεκτρικά μηχανήματα καθαρισμού. Σχολίασαν επίσης ότι πρόκειται για αντίγραφο των τουαλετών του αυτοκινητόδρομου, σημειώνοντας όμως ότι στον αυτοκινητόδρομο η επισκεψιμότητα στις τουαλέτες αυτές είναι οπωσδήποτε πολύ μικρότερη από την επισκεψιμότητα που θα έχουν οι ανάλογες υποδομές στο κέντρο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα των οικοδομημάτων αυτών, οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας δεν θέλησαν να τοποθετηθούν μέχρι να διευκρινιστεί πλήρως το θέμα.

Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι σχολίασαν ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δημάρχου, οι δημόσιες τουαλέτες θα λειτουργούν από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου, όμως το αποτέλεσμα θα είναι, γνωρίζοντας ο κόσμος την ύπαρξή τους, να πηγαίνει σε αυτές για την ανάγκη του και όταν είναι κλειστές, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται έξω από αυτές.

Ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας επισήμαναν τις ανακολουθίες του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και συγκεκριμένα υπενθύμισαν ότι όταν ο Σταμάτης Μπεχράκης είχε ζητήσει τη δημιουργία δημόσιων τουαλετών ο δήμαρχος είχε απαντήσει πως ο κόσμος εξυπηρετείται χωρίς πρόβλημα στα καταστήματα. Αντίθετα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετείται από τα καταστήματα και πως οι τουαλέτες σε αυτά ανοίγουν μόνο για τους πελάτες τους…

Αυτές οι ανακολουθίες του δημάρχου, τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, αμφισβητούν τις εγγυήσεις, που λέει ο δήμαρχος ότι δίνει προσωπικά, για τη διατήρηση των δημόσιων τουαλετών σε καθαρότατη κατάσταση και την αποτροπή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος.
Στ.Μ.