Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 17:12

Μηνύσεις και συλλήψεις στη Μαραθόλακκα μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, έχουν οδηγηθεί δύο εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο. Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος, για παρεμπόδιση μεταφοράς σκουπιδιών και σκουπιδοδεμάτων στη Μαραθόλακκα. Οι συλληφθέντες έχουν καταθέσει και αυτοί μηνύσεις κατά του Δήμου αλλά και της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι το τέλος του 2017, καταγγέλλοντας ότι για ένα μεγάλο διάστημα δεν γινόταν διαχείριση, ότι έχουν εναποτεθεί σκουπίδια και σκουπιδοδέματα σε δασική γη, ότι γίνεται διάνοιξη ζώνης αντιπυρικής προστασίας σε δασική γη…

Δηλώσεις για το θέμα έκανε νωρίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε ότι το μόνο που ζητάει ο Δήμος είναι να τον αφήσουν να διαχειριστεί τα σκουπίδια, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μοναδικός στην Πελοπόννησο που κάνει επεξεργασία και δεν τα διαχειρίζεται άναρχα.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι σύντομα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα με το νέο ανάδοχο του έργου, την Ηλέκτωρ.

Σε ό,τι αφορά την κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μαραθόλακκα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν ενημέρωσε προηγουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να ενημερώσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εφόσον το επιθυμούν, ενώ, απαντώντας σε αναφορά δημοσιογράφου, ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα από την ίδια την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Εσωτερικών και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου γνωρίζουν το θέμα και εκείνοι αποφάσισαν να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Πρόσθεσε ότι εφόσον οι μειοψηφίες συγκεντρώσουν τις υπογραφές που ορίζει ο κανονισμός δεν έχει αντίρρηση να συνέλθει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα.
Στ.Μ.