Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:57

Και μέσα στο Νέδοντα και με έκπτωση 53,33% το Ανοιχτό Θέατρο…

Και μέσα στο Νέδοντα και με έκπτωση 53,33% το Ανοιχτό Θέατρο…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με προβληματισμό και ανησυχία, λόγω του υπερβολικού ποσοστού έκπτωσης που προσέφερε ο μειοδότης αλλά και με τη σταθερή ένσταση της μείζονος μειοψηφίας για την ακαταλληλότητα της θέσης στην οποία θα ανεγερθεί, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε το μεσημέρι το πρακτικό της δημοπρασίας για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο θα χτιστεί μέσα στην κοίτη του Νέδοντα!...

Όπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, το συγκεκριμένο έργο θα γίνει με τη συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Ανάδοχος επιλέχτηκε η εταιρία Vasartis SA, η οποία προσέφερε έκπτωση 53,33%. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός χωρίς το ΦΠΑ είναι 805.000 ευρώ, ενώ με την έκπτωση που έδωσε η μειοδότρια το έργο θα κοστίσει 376.000 ευρώ!…

Το αν θεωρεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας ότι το έργο θα γίνει σωστά με τόσο μεγάλη έκπτωση, ρώτησε την πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης. Ο πρώην αντιδήμαρχος έργων, Δημήτρης Δημόπουλος, απάντησε ότι προβληματίζεται και ο ίδιος, γενικά και όχι για το συγκεκριμένο έργο, με το ύψος των εκπτώσεων που προσφέρουν εργολάβοι στους διαγωνισμούς. Πρόσθεσε όμως ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που επιβάλλει να επιλέγεται ως ανάδοχος εκείνος που προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπτωση και έχει βέβαια και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Επιπλέον ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η παράταξή του σταθερά διαφωνεί με την ανέγερση του Ανοιχτού Θεάτρου στη συγκεκριμένη θέση στο Νέδοντα, η οποία επανέλαβε ότι είναι ακατάλληλη, κάτι που σημείωσε και ο σύμβουλος του Δημήτρης Φαββατάς. Λευκό ψήφισε και ο Σταμάτης Μπεχράκης, επίσης σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ακολουθώντας την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης, αν και στο παρελθόν ψήφιζε θετικά, θεωρώντας ότι το έργο έχει ελεγχθεί από τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία για να δώσει την έγκρισή της έχει κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη νομιμότητά του.
Στ.Μ.