Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 15:10

Ίδια με πέρσι η κίνηση στα σφαγεία Καλαμάτας, 8.000 αρνοκάτσικα για το Πάσχα

Ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στα Σφαγεία της Καλαμάτας, Δημήτρης Σαρδέλης Ο κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στα Σφαγεία της Καλαμάτας, Δημήτρης Σαρδέλης

ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Περίπου 8.000 είναι και φέτος τα αρνοκάτσικα που θα βγουν από τα Σφαγεία της Καλαμάτας για τις σούβλες και τους φούρνους του Πάσχα. Και είναι όλα ελληνικά. Τα σφαγεία επισκέφθηκε το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, που υπογράμμισε ότι αξίζουν ευχαριστίες στα στελέχη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας γιατί παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού εργάζονται υπερβάλλοντας τις δυνατότητές τους και με ευσυνειδησία ώστε να προστατέψουν το καταναλωτικό κοινό. Από την πλευρά τους οι κτηνίατροι πρότειναν στους καταναλωτές να επιλέξουν σφάγια από τα Σφαγεία της Καλαμάτας…

Όπως σημείωσε ο κτηνίατρος των Σφαγείων, υπάλληλος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαρδέλης, ο λόγος που ο αριθμός των αρνοκάτσικων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στα 8.000 περίπου (προ κρίσης είχε φτάσει τα 11.000) είναι αφενός η μείωση της κατανάλωσης λόγω της οικονομικής κατάστασης και αφετέρου η προμήθεια του κρέατος, από πολλούς καταναλωτές, από τα σούπερ μάρκετ του Νομού και ιδιαίτερα από τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες αγοράζουν από άλλα σφαγεία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Σαρδέλης διαβεβαίωσε ότι στα Σφαγεία της Καλαμάτας τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, σημείωσε ότι τα ζώα ελέγχονται πριν τη σφαγή και αλλά μετά από αυτή και πρότεινε στους καταναλωτές να επιλέγουν αυτά που τη φέρουν τη σφραγίδα των Σφαγείων, η οποία έχει την ένδειξη S25.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Περικλής Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι το κοινό, για τη δική του ασφάλεια, οφείλει να παρακολουθεί και να τηρεί τις οδηγίες της Υπηρεσίας του όσον αφορά την επεξεργασία, διατήρηση και κατανάλωση του κρέατος και των υπόλοιπων ζωικών προϊόντων. Σχολίασε δε ότι πλέον το κοινό δεν δείχνει την προσοχή που έδειχνε το παρελθόν. Βασικό ζήτημα, τόνισε, είναι οι καταναλωτές να αφήνουν για το τέλος την προμήθεια του κρέατος και των υπόλοιπων ζωικών προϊόντων καθώς και να το αποθηκεύουν αμέσως στο ψυγείο μετά την αγορά.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, υπογράμμισε ότι εκτιμάει και αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κτηνιατρικής που με ελάχιστο προσωπικό, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος, δίνει επάνω απ’ τον εαυτό της για την προστασία των καταναλωτών.
Στ.Μ.