Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 20:03

Καταγγελία για παράνομη τοποθέτηση προϊσταμένης στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, παρανομεί και δεν εφαρμόζει τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, κατήγγειλε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ) Δημήτρης Φαββατάς. Είπε ότι τοποθέτησε προϊσταμένη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου προϊσταμένη από άλλη Υπηρεσία με παράλληλα καθήκοντα και όχι από το ΚΕΠ, όπως ανέφερε ότι ορίζει ο Κώδικας, καθώς και ότι έχει ανατεθεί σε εργαζόμενη στο Τμήμα Τουριστικής Υποστήριξης να εργάζεται με σπαστό ωράριο, τέσσερις ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα… Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι εφαρμόζει απολύτως το νόμο, ενώ τόνισε ότι ο νόμος θα έπρεπε να δίνει το δικαίωμα να επιλέγονται προϊστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών  επιστήμονες και από τον ιδιωτικό τομέα, διότι, συνέχισε, υπάρχει ζήτημα με τη νοοτροπία που επικρατεί στο Δημόσιο...

“Δεν είστε πάνω από το νόμο” είπε ο Δημήτρης Φαββατάς στο δήμαρχο και αναφέρθηκε στο άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που ορίζει ότι ο προϊστάμενος στο ΚΕΠ πρέπει να επιλέγεται από τους υπαλλήλους του ΚΕΠ που διαθέτουν τα οριζόμενα προσόντα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο νόμος ορίζει πως τους προϊσταμένους τους κρίνει και τους επιλέγει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και ο δήμαρχος τους τοποθετεί, τονίζοντας ότι στην περίπτωση της προϊσταμένης του ΚΕΠ δεν έκανε κάτι διαφορετικό.

Σε ό,τι αφορά την υπάλληλο που δουλεύει στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης με σπαστό ωράριο ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι δεν του έχει αναφερθεί κάποιο παράπονο.

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ο νόμος θα έπρεπε να δίνει το δικαίωμα να επιλέγονται προϊστάμενοι επιστήμονες και από τον ιδιωτικό τομέα. Σχολίασε δε ότι στο Δημόσιο ακόμη και αν οι εργαζόμενοι ήταν όσος ο πληθυσμός της χώρας και άλλοι τόσοι η αποδοτικότητά του δεν θα βελτιωνόταν λόγω νοοτροπίας.
Στ.Μ.