Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 15:15

Η δημοτική αρχή ξανανοίγει τα βρεφικά τμήματα που η ίδια κατάργησε στους Παιδικούς Σταθμούς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αν και είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλούς μήνες ότι τα προνήπια θα γράφονται υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία και δεν θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς, ο Δήμος Καλαμάτας πιάστηκε απροετοίμαστος. Και μπροστά στον κίνδυνο να αδειάσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, αποφάσισε τελευταία στιγμή και χωρίς συνεννόηση με τις παιδαγωγούς να επαναλειτουργήσουν με τη νέα σχολική χρονιά βρεφικά τμήματα. Ενώ το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να αποφασιστεί η επαναλειτουργία βρεφικών τμημάτων, τα οποία έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή πριν από δέκα χρόνια περίπου, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα σε εργαζόμενες οικογένειες, μόλις σήμερα το μεσημέρι κλήθηκαν οι παιδαγωγοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών να συζητήσουν με τους υπευθύνους του Δήμου για το πως θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά οι Σταθμοί…

Υποδομές για την επαναλειτουργία βρεφικών τμημάτων υπάρχουν στον 1ο και τον 7ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (στους Ταξιάρχες και Δημοτικό Στάδιο αντίστοιχα), όπου λειτουργούσαν τέτοια τμήματα μέχρι που τα έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή. Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες εάν επαρκεί το χρονικό διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ώστε οι υποδομές αυτές να συντηρηθούν και να γίνουν οι αναγκαίες συμπληρώσεις, δεδομένων των ρυθμών με τους οποίους κινείται η δημόσια διοίκηση.

Απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασιστεί, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η εγγραφή στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς βρεφών ηλικίας από 12 μηνών μέχρι 2,5 ετών, καθώς και παιδιών ηλικίας 2,5 ετών “έως την ηλικίας εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση”.

Αιτήσεις εγγραφής θα παραλαμβάνονται το διάστημα από τις 10 μέχρι τις 31 Μάη. Σύμφωνα με την εισήγηση δεν προβλέπεται μείωση των τροφείων, τα οποία θα διατηρηθούν στα 50 ευρώ το μήνα, ενώ θα ισχύσουν οι εκπτώσεις για πολύτεκνους και τρίτεκνους με χαμηλά εισοδήματα και απαλλαγές για ειδικές κατηγορίες.
Στ.Μ.