Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 20:08

Νέοι ύμνοι Νίκα για Ευρωπαϊκή Ένωση, μνημόνια, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ 
Μέχρι και “Αγία”, αποκάλεσε χθες το βράδυ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ δεν παρέλειψε φυσικά να υμνήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας ότι ευτυχώς που ακούμε την Ε.Ε. και εφαρμόζουμε τα μνημόνια για να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα…

Ωστόσο ο δήμαρχος έπεσε και σε κάποιες αντιφάσεις. Από τη μια αποκάλεσε “Αγία” την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αμέσως μετά όμως είπε ότι δεν υπάρχει άγια τράπεζα και πως αν τον ρωτούσε κάποιος θα τον συμβούλευε να μείνει μακριά από τις τράπεζες.

Επίσης ο δήμαρχος ενώ ανέφερε ότι με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εφαρμογή των μνημονίων η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική χώρα, προέβλεψε ότι το μέλλον της χώρας θα είναι χειρότερο, όχι από οικονομικής άποψης αλλά από πολιτικής.

Ειδικότερα ο δήμαρχος ανέφερε: “Το μέλλον εκτιμώ θα είναι χειρότερο από αυτό που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Όχι από οικονομικής άποψης. Από οικονομικής άποψης θα είναι καλύτερο. Γιατί ακούμε τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευτυχώς! Και ακούμε και τα μνημόνια, ευτυχώς! Ευτυχώς! Γιατί αυτή η χώρα κάποτε πρέπει να γίνει κανονική. Δεν μπορεί να είναι ο παρίας του διεθνούς συστήματος”.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο δήμαρχος την αποκάλεσε “Αγία” επειδή χρηματοδοτεί το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, από το οποίο είπε ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί ώστε να κατασκευαστεί ο καινούργιος κεντρικός αγωγός υδροδότησης της Καλαμάτας από το Πήδημα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απαντώντας σε τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Νιάρχου, ότι ο Δήμος δεν πρέπει να προβεί σε κατασχέσεις όσον αφορά εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα απάντησε ότι “όποιος χρωστάει πρέπει να πληρώσει. Τα δάνεια, τα χρήματα των δανείων δεν τα κόβουμε από τα λεφτόδεντρα. Κάποιος τα έχει πληρώσει”. Πρόσθεσε όμως ακολούθως ότι “άλλο το σπίτι του φτωχού που πρέπει να το προστατέψομε, άλλο η φτώχεια που πρέπει να τη στηρίξομε και άλλο η βίλα αυτού που προφασίζεται ότι έχει ένα σπίτι, άλλο ο επιχειρηματίας που πήρε τα χρήματα και τα πήγε στην Ελβετία. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό ως κοινωνία”.
Στ.Μ.