Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 15:15

“Το τάβλι” θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ με τον Πέρη Μιχαηλίδη και τον Φίλιππο Σοφιανό

ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ 
Βγαίνει από τη θεατρική αίθουσα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, πηγαίνοντας εκείνο στο κοινό για να ...παίξει τάβλι. Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας είναι “Το τάβλι”, του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη, ο οποίος θα παίξει κιόλας μαζί με τον Φίλιππο Σοφιανό. Πρόκειται για πρόταση του Φίλιππου Σοφιανού προς το Δήμο, ενώ ο Πέρης Μιχαηλίδης έχει σκηνοθετήσει ξανά στο ΔΗΠΕΘΕ, “Το σώσε” του Μάικλ Φρέιν, το 2008, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον αξέχαστο Γιώργο Τσαγκάρη…

Η συγκεκριμένη παραγωγή αποσκοπεί στο να ξανάρθει όσο γίνεται πιο κοντά το Δημοτικό Θέατρο με το κοινό της πόλης. Γι’ αυτό και οι παραστάσεις δεν θα γίνουν στη θεατρική αίθουσα αλλά σε γειτονιές, πλατείες, προαύλια σχολείων.

Οι δύο πρωταγωνιστές, φίλοι και συγγενείς, παίζουν τάβλι και μαλώνουν αλλά και συμφωνούν κάποιες φορές ενώ ξετυλίγουν τις πονηρές ιδέες τους για το πως θα πιάσουν την καλή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο μήνες το καλοκαίρι και σε άλλους Δήμους της Μεσσηνίας, ενώ στο σχεδιασμό είναι να δοθούν στο Κάστρο της Καλαμάτας και τρεις παραστάσεις από τη χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, τον “Φιάκα” του Δ.Κ. Μισιτζή.
Στ.Μ.