Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 22:26

Μόνο για “φανφάρες” κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά το δήμαρχο Καλαμάτας!

ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 
Εντελώς υποτιμητική τοποθέτηση για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και τα μέλη του, έκανε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όταν εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν καλέστηκε το Σώμα να τοποθετηθεί για την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης Ι). Ο δήμαρχος είπε ότι δεν κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει για την πρόταση του υπουργείου επειδή ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα παρουσίαζε τη θέση του πολιτικού φορέα στον οποίο ανήκει “και το μόνο που θα κάναμε θα ήταν μια φανφάρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο”...

“Δεν έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μολονότι κάποιοι συνάδελφοι από εδώ (έδειξε προς την πλευρά της πλειοψηφίας) το ζήτησαν” είπε ο κ. Νίκας, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση που είχε κάνει προηγουμένως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.

Συνέχισε ο δήμαρχος την τοποθέτησή του σημειώνοντας: “Ξέρετε γιατί; Γιατί ο καθένας θα έλεγε τις απόψεις του φορέα του, της ιδεολογικής του κατεύθυνσης τα επιχειρήματα. Θα κάναμε μια τρύπα στο νερό και θα έβγαινε μια απόφαση η οποία θα ήταν κατά της απλής αναλογικής. Και τι έγινε; Το μόνο που θα κάναμε θα ήταν μια φανφάρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Αμέσως μετά ωστόσο ο κ. Νίκας σημείωσε ότι εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι το θέλουν, δεν έχει αντίρρηση να γίνει τελικά συζήτηση, σε επόμενη συνεδρίαση, με μοναδικό μάλιστα θέμα της ημερήσιας διάταξης, για την κυβερνητική πρόταση.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι είναι κατά της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση και αυτό όχι για λόγους ιδιοτέλειας, όπως τόνισε. Μάλιστα σε επόμενο θέμα, ο δήμαρχος επανήλθε και προέβλεψε με βεβαιότητα ότι το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν θα είναι η απλή αναλογική. Εμμέσως ο δήμαρχος υπονόησε ότι είτε η σημερινή κυβέρνηση δεν θα προλάβει να νομοθετήσει τον Κλεισθένη γιατί θα την προλάβουν πρόωρες εκλογές είτε, ακόμη και αν προχωρήσει στη νομοθέτηση, η επόμενη κυβέρνηση θα ξαναλλάξει το νόμο.
Στ.Μ.