Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 17:53

Υπογραφές για ανοιχτό θέατρο μέσα στην κοίτη του Νέδοντα…

Υπογραφές για ανοιχτό θέατρο μέσα στην κοίτη του Νέδοντα…

ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 
Η σύμβαση για την οικοδόμηση του ανοιχτού θεάτρου μέσα στην κοίτη του Νέδοντα (για το εύρος της οποίας δεν υπάρχουν νόμιμες οριογραμμές) υπογράφτηκε σήμερα από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και την εταιρία που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αρχικά ο δήμαρχος έλεγε ότι προορίζεται για τους “μιλημένους” δημάρχους αλλά στη συνέχεια ευχαριστούσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για τη συμβολή του προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα…

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ, ενώ στο διαγωνισμό μειοδότησε η εταιρία Vasartis, η οποία πρόσφερε έκπτωση ύψους 53,33%.

Το ανοιχτό θέατρο θα έχει περίπου 2.000 θέσεις και το έργο θα πρέπει, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Οπως σημειώνει ο Δήμος, “μετά την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου, η Καλαμάτα θα διαθέτει ένα χώρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περίπου 2.000 θέσεων και θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σ’ αυτόν σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές”.