Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 12:36

Κόντρα για το "φιάσκο" στο Τουριστικό του Ταϋγέτου

ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΔΑΙΟ 
Αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση για την ενοικίαση της καφετέριας του Τουριστικού του Ταϋγέτου σε κάτοικο της περιοχής, μετά το φιάσκο της ανάθεσης της επισκευής και της εκμετάλλευσης τόσο της καφετέριας όσο και του ξενώνα σε εταιρία. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, υποστήριξε ότι για το φιάσκο έχει ευθύνη η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα είπε ότι δεν μπόρεσε να επιβάλει στην εταιρία την έτσι και αλλιώς συμβατική της υποχρέωση για την επισκευή του ξενώνα παράλληλα με την εκμετάλλευση της καφετέριας…

Σύμφωνα με τον κ. Φαββατά, ενώ το συμφωνητικό υποχρέωνε την εταιρία μέσα σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων να επισκευάσει τον ξενώνα, εκείνη δεν προχώρησε σε καμία επισκευή ενώ εκμεταλλευόταν κανονικά την καφετέρια και μόλις κόντευε να συμπληρωθεί η διετία η εταιρία εγκατέλειψε και την καφετέρια, επικαλούμενη διάφορους ισχυρισμούς. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας υποστήριξε ότι έχει ευθύνη η δημοτική αρχή γιατί άφησε να περάσουν δύο χρόνια χωρίς να λάβει μέτρα εναντίον της εταιρίας για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει.

Η απάντηση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδήμαρχου Δημήτρη Δημόπουλου, ήταν ότι αυτά που ισχυρίζεται ο Δημήτρης Φαββατάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όπως τόνισε, ο Δήμος είχε απευθυνθεί εγγράφως στην εταιρία προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την επισκευή του ξενώνα, όμως εκείνη ισχυριζόταν ότι το κτίριο αντιμετωπίζει πρόβλημα με ένα γεωλογικό φαινόμενο ερπυσμού, το οποίο θα έπρεπε να το επιλύσει ο Δήμος και όχι εκείνη. Και πως εξαιτίας αυτού του προβλήματος η εταιρία αρνούνταν να προχωρήσει στις εργασίες που είχε υποχρέωση να κάνει.

Πέρα από την κόντρα πάντως, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου επικύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την μίσθωση της καφετέριας του Τουριστικού. Ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, η καταφετέρια θα μισθωθεί στον Κώστα Μπαρσίνικα, από το χωριό Λαδά της Αλαγονίας, που ήταν και ο μόνος που προσήλθε στη διαδικασία. Η παραχώρηση θα έχει χρονική διάρκεια πέντε χρόνων με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε, ενώ το ενοίκιο θα είναι 200 ευρώ το μήνα.

Στ.Μ.