Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 17:07

Θα αναπλαστεί το “χωράφι” στην είσοδο του Κάστρου της Καλαμάτας

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ 
Βρέθηκε επιτέλους χρηματοδότηση προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις που έχει σχεδιάσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ώστε να αναδειχθεί ο χώρος στην είσοδο του Κάστρου της Καλαμάτας και ιδιαίτερα το τείχος του και ο οχυρωματικός του χαρακτήρας. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η διάθεση 150.000 ευρώ, από το εθνικούς πόρους. Η χρηματοδότηση αφορά και τη μελέτη φωτισμού του μνημείου…

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, “χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας ως του σημαντικότερου βυζαντινού μνημείου της πόλης ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την πολιτιστική ανάπτυξη, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με φορέα υλοποίησης την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Πύλης του Κάστρου και την μελέτη φωτισμού του μνημείου.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, στηρίζει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών”.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο το υπουργείο Πολιτισμού απαλλοτρίωσε με ένα ιδιαίτερα σοβαρό ποσό το παλιό ελαιοτριβείο Σπυρίδη.

Στ.Μ.