Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 20:14

Κυλούν στο Νέδοντα τα ζουμιά από τα σκουπίδια της Μαραθόλακκας...

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ 
Καινούργιες φωτογραφίες, με τα μαύρα ζουμιά των σκουπιδιών της Καλαμάτας που κυλούν από τη Μαραθόλακκα στο Νέδοντα, παρουσιάζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης. Είναι φωτογραφίες από τη χθεσινή βροχερή ημέρα και όπως τονίζει ο Μανώλης Μάκαρης σε ανακοίνωσή του, αυτές αναδεικνύουν τους εγγενείς κινδύνους που εγκυμονούνται για τη δημόσια υγεία από την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων, από τη δημοτική αρχή, στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζητάει την απορρύπανση της περιοχής και αναφέρεται και πάλι σε περιβαλλοντικό έγκλημα…

Η ανακοίνωση του Μανώλη Μάκαρη έχει τίτλο “Τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από την αδράνεια της δημοτικής αρχής”. Το περιεχόμενό της έχει ως εξής: “Σε μια εποχή όπου οι ευρωπαϊκές πόλεις εφαρμόζουν σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, η δημοτική αρχή Καλαμάτας με την αναποτελεσματική και επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα εκτίθεται για άλλη μια φορά, με δυσμενείς επιπτώσεις για το περιβάλλον και -το πιο σημαντικό- με εγγενείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μετά από τη χτεσινή καταιγίδα και κατόπιν καταγγελιών κατοίκων του Ταϋγέτου διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή των Πέντε Δρόμων για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ιδίοις όμμασι το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας.

Τι διαπιστώσαμε;

  1. Σε συγκεκριμένα σημεία του πρανούς της Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης  στο ύψος των Πέντε Δρόμων έχουν σχηματιστεί ρυάκια στα οποία ρέουν μαύρα ζουμιά συνοδευόμενα από μεγάλη ποσότητα αφρού. Τα ρυάκια αυτά είχαν κατεύθυνση από την περιοχή της Μαραθόλακκας προς την κοίτη του Νέδοντα.
  2. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάθε είδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας των ρυακιών αυτών
  3. Οσμή σήψης ανέδυε όλη η περιοχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλο φορτίο ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή  το οποίο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων οδηγείται στον ποταμό Νέδοντα.

Εδώ και τώρα πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο φάκελος της Μαραθόλακκας με σκοπό να γίνει ουσιαστική και μόνιμη απορρύπανση της περιοχής”.