Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 16:27

Να αντιδράσει ο Δήμος για τα διόδια στο Αλλαγή-Θουρία

ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Την άποψη ότι αυθαίρετα λειτουργούν τα διόδια στο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αλλαγής-Θουρίας, υποστήριξαν κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που κάλεσαν το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, να αντιδράσει.

Όπως τονίστηκε, η σύμβαση του έργου προβλέπει ότι τα διόδια θα επιβληθούν μόνο όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου, δηλαδή και ο περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας, αλλά ενδεχομένως και το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας. Ζητήθηκε λοιπόν από το δήμαρχο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να σταματήσει η επιβολή των διοδίων. Το θέμα έβαλαν και ο Θόδωρος Μπρεδήμας της «Αλλαγής» και ο Νίκος Διασάκος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Σπύρος Μωρακέας του «Δικτύου».
Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι και ο ίδιος διαφωνεί με τη καταβολή διοδίων, εφόσον η σύμβαση του έργου προβλέπει αυτά που αναφέρθηκαν. Ήταν εμφανές όμως ότι η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση, ούτε έχει κάνει ενέργειες για να το μάθει, γι’ αυτό και ο δήμαρχος μιλούσε υποθετικά. Πάντως κ. Νίκας σημείωσε ότι έχει μιλήσει στον υπουργό Υποδομών κ. Χατζηδάκη για τις ενστάσεις του για τα διόδια και επίσης κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συντάξουν από κοινού ένα κείμενο με το συγκεκριμένο αίτημα, που θα έχει ως αποδέκτη το υπουργείο.
Στ.Μ.