Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 17:09

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Νίκα για το καταργηθέν Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 
Ως αυταρχικό, εμπαθή και με συμπεριφορά παιδονόμου, περιγράφει το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με αφορμή την απόφασή του για την ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ο δήμαρχος απάντησε με δηλώσεις του και συγκεκριμένα είπε ότι “το θέμα έλαβε μία πολιτική διάσταση κάτι το οποίο με εκνευρίζει πάρα πολύ. Και σπάνια εκνευρίζομαι”. Όπως ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωσή του είναι σαν να καλεί τον κόσμο να μην τηρεί τους νόμους, σημειώνοντας ακόμη ότι αυτός είναι και ο λόγος “δεν είμαστε κανονικό κράτος”...

Ειδικότερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε για την ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου από το δήμαρχο: “Είναι γνωστή η απέχθεια του δημάρχου Καλαμάτας σε οποιαδήποτε εκδήλωση δεν τελεί υπό τη σκέπη του. Τούτη τη φορά όμως, η εμπάθεια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τον οδήγησε στην ανήκουστη ενέργεια της ακύρωσης του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (που την 1η ημέρα το παρακολούθησαν πάνω από 4000 άτομα), με την υποκριτική αιτιολογία της παράβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Ενός θέματος που θα μπορούσε να είχε λυθεί με μια απλή σύσταση στους διοργανωτές. Τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο δήμαρχος παραβιάζει πρώτος και καλύτερος το συγκεκριμένο ωράριο, πότε με τις έγχρωμες νύχτες του, πότε με τις καρναβαλικές του διοργανώσεις. Είμαστε σίγουροι πως ο αυταρχισμός, η εμπάθεια, η συμπεριφορά παιδονόμου και η ιδιοκτησιακή αντίληψη του δημάρχου για την πόλη, θα τύχουν της άμεσης καταδίκης των προοδευτικών συμπολιτών μας. Υπογραμμίζουμε πως το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, φέτος μετατράπηκε σε εκδήλωση Αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Τέλος, σημειώνουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο ίδιος ο δήμαρχος συνέστησε σε διαμαρτυρόμενο σύμβουλο, να είμαστε πιο ανεχτικοί το καλοκαίρι με τη διασκέδαση των νέων!”.    

Από την πλευρά του ο δήμαρχος σημείωσε ότι τον πήρε τηλέφωνο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προφανώς του ζήτησε να επιτρέψει τη συνέχιση του Φεστιβάλ Δρόμου, αλλά και ότι, με αφορμή την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: “Λυπούμαι ειλικρινά για την ανακοίνωση του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όλα ζητήματα ψηφοθηρίας. Δεν μπορεί το κυβερνητικό κόμμα να λέει να παραβιάζετε τη νομοθεσία, να μην υπολογίζετε τις τρεις μηνύσεις της Αστυνομίας. θα διαλυθούμε ως κοινωνία και αυτό δεν πρέπει να γίνει, κάποιο πρέπει να αντισταθούν”. Μάλιστα ο δήμαρχος κάλεσε την κοινωνία της Καλαμάτας να πάρει θέση απέναντι στην ανακοίνωση που έκανε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Στ.Μ.