Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 16:23

Με δημοτική δαπάνη η κηδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ 
Με δημοτική δαπάνη θα γίνει αύριο, Παρασκευή, η κηδεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παναγιώτη Καρατζέα, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Σήμερα το μεσημέρι, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόδοση τιμών στον θανόντα πρόεδρο του Σώματος, αποφασίστηκε ομόφωνα να παραστεί συσσωμο το Σώμα στην εξόδιο ακολουθία, στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής στην Υπαπαντή, μαζί με τη Δημοτική Φιλαρμονική, να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες του Δήμου στο Δημαρχείο και τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια για τρεις ημέρες, να αναρτηθεί η φωτογραφία του στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου…

Ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ο Παναγιώτης Καρατζέας ξεκίνησε από φτωχόπαιδο την πορεία του στη ζωή, έγινε καλός οικογενειάρχης, σημαντικός γιατρός-οδοντίατρος και τιμήθηκε επανειλημμένως από τους συνδημότες του που τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο, ενώ οι συνάδελφοί του δημοτικοί σύμβουλοι εδειξαν την εμπιστοσύνη και την αναγνώρισή τους προς την προσωπικότητά του εκλέγοντάς τον τρεις φορές πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε την εισήγηση για την απόδοση τιμών στη μνήμη του Παναγιώτη Καρατζέα, ενώ δήλωσε συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του, επισημαίνοντας ότι επί έξι χρόνια κάθονταν στα διπλανά έδρανα του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημείωσε πως ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ήταν άνθρωπος της συνεννόησης, υποχωρητικός, σεβόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντιπολίτευση, τους επικεφαλής των παρατάξεων, όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Πρόσθεσε ότι δεν κρατούσε κακία ως άνθρωπος, ότι ξεκίνησε ως φτωχόπαιδο και προόδευσε στη ζωή ακολουθώντας την ευθεία οδό, ότι στήριζε τις συνεργασίες, την ομαδικότητα όπως και ότι δεν συμμετείχε σε αντάρτικες κινήσεις όσο αν ήταν πικραμένος.

Η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκτελεί χρέη προέδρου, Μαρία Βεργινάδη, ανέφερε για τον Παναγιώτη Καρατζέα ότι ήταν σεμνός και ταπεινός άνθρωπος και είχαν μεταξύ τους άριστη συνεργασία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Καρατζέα αποτελεί μεγάλη απώλεια για την Καλαμάτα. Σημείωσε ότι ήταν ένας καλός επιστήμονας και ένας αυτοδιοικητικός άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία. Ανέφερε ότι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε θεματοφύλακας της καλής λειτουργίας του Σώματος, υπηρέτης του ήπιου κλίματος και της συνεννόησης.

Μήνυμα συλλυπητήριο για τον Παναγιώτη Καρατζέα έστειλε η πρώτη ελάσσονα μειοψηφία της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας απουσίαζαν από την Καλαμάτα και δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της Αλλαγής, Θόδωρος Μπρεδήμας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  «Η παράταξη της «Αλλαγής» και εγώ προσωπικά αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του άξιου Πρόεδρου και θα ενθυμούμεθα πάντοτε το πέρασμά του. Και μόνον ως «κεραυνός εν αιθρία» δύναται να χαρακτηρισθεί ο αδόκητος θάνατος του Προέδρου του Σώματος Παναγιώτη Καρατζέα. Διαπρεπούς γιατρού και εξαίρετου ανθρώπου και κυρίως επιτυχημένου προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου. Τίμησε τη θέση αυτή ως υπερκομματικός Πρόεδρος, διαλλακτικός και με την νηφαλιότητα που τον διέκρινε εξασφάλιζε την αδιατάρακτη και γόνιμη λειτουργία των συνεδριάσεων του Σώματος”.

Ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι “ο Παναγιώτης Καρατζέας υπήρξε ένας αγωνιστής της ζωής και της αυτοδιοίκησης που πρόσφερε πολλά με ανιδιοτέλεια στο δήμο μας. Μέχρι και πρόσφατα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόν και δυνατός, ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους συναδέλφους. Ανησυχούσε μη τυχόν στεναχωρήσει η αδικήσει έναν από εμάς. Ενίσχυσε με τον καλύτερο τρόπο το ανεξάρτητο προεδρείο και τη δημοκρατική αντίληψη στη λειτουργία του.  Τον ευχαριστούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας και θα κάνουμε το καλύτερο για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Προτείνουμε ο δήμος Καλαμάτας να δώσει το όνομα του σε οδό της πόλη μας και παράλληλα να ονομασθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του νέου δημαρχείου σε αίθουσα Παναγιώτη Καρατζέα”.

Τέλος ο επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης Γιώργος Δημητρούλιας σημείωσε ότι γνώριζε προσωπικά πολλά χρόνια τον Παναγιώτη Καρατζέα, καθώς ήταν γείτονες και διαβεβαίωσε ότι ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και πολύ καλός άνθρωπος.

Στ.Μ.