Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 00:18

Νέα Πορεία για το Δήμο με τον Μανώλη Μάκαρη και όποιος θέλει ακολουθεί...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα με κάλεσμα προς τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου να συστρατευθούν σε μια  “Νέα Πορεία”. Ο Μανώλης Μάκαρης κάνει ξεκάθαρο με την ανακοίνωσή του ότι θα είναι επικεφαλής συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στα τέλη Μάη του 2019, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν και πως θα επιδιώξουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις τα κόμματα αλλά και πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητά του στις προηγούμενες εκλογές...

Σε κείμενο που υπογράφει ο Μανώλης Μάκαρης σημειώνονται σχετικά τα εξής: “Σήμερα η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια κοινωνικοοικονομικής ασφυξίας, που ταλαιπώρησε πολύπλευρα τον Έλληνα, βγαίνει από τα προγράμματα επιτροπείας. Με αφορμή αυτή τη νέα φάση θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι βαθμοί ελευθερίας που ανακτά η κεντρική εξουσία σε σχέση με την οικονομική διαχείριση, πρέπει να αξιοποιηθούν και προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πολυετής -έστω αναγκαστική- πολιτική της μετακύλισης αρμοδιοτήτων με ταυτόχρονη περικοπή αντί για μεταφορά των ανάλογων πόρων, έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς, οι οποίες εκδηλώνονται κατά καιρούς και με τραγικό τρόπο.

Είναι απαραίτητο να προωθηθεί αναδιάρθρωση των τακτικών χρηματοδοτήσεων και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς όφελος συνολικά των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι τέτοιο απαιτεί δυνάμεις ανεξάρτητες και διεκδικητικές, με όραμα και σθένος να καταπιαστούν με μείζονα θέματα, όπως η παραγωγική ανασυγκρότηση, η περιβαλλοντική διαχείριση, η πολιτική προστασία και η κοινωνική αλληλεγγύη και όχι ανθρώπους που αντιλαμβάνονται, κατά την γνωστή νεοφιλελεύθερη οπτική, τους θεσμούς εκπροσώπησης της κοινωνίας σε ρόλο “νυχτοφύλακα”.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019 εκείνο που αναμφίβολα χρειάζεται είναι μια Δημοτική Αρχή με αναπτυξιακή στρατηγική, μια στρατηγική που θα αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και -συνολικά- όλο το Δήμο Καλαμάτας.

Ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργεί αναζητώντας επενδύσεις, αυξάνοντας την παραγωγικότητα, με έμφαση στα έργα υποδομών  αξιοποιώντας την έλευση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όλα αυτά σε ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, που δεν θα εκμεταλλεύεται ή θα ευτελίζει την προσωπικότητα του δημότη, αλλά αντίθετα θα τον βοηθά πολύπλευρα και ουσιαστικά να αντιμετωπίσει τις οικονομικές -πρόσκαιρες ή μη- δυσκολίες, τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

Με καλοδεχούμενες τις ευρύτερες συναινέσεις σε τοπικό επίπεδο, ως αποτέλεσμα της απλής αναλογικής, που θα αντανακλώνται και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να αποφασίζονται και να υλοποιούνται οι καλύτερες προτάσεις για το ευρύτερο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.

Η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» -μετά από πέντε χρόνια δημιουργικής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης- καλεί τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευθούν σε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον Δήμο Καλαμάτας.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας”