Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 16:29

Με ποια κριτήρια επιλέχτηκε ο Γιάννης Μαργαρίτης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ 
Η διοικητική εμπειρία και η επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν τα στοιχεία που έκαναν την πλάστιγγα να γείρει υπέρ της υποψηφιότητας του Γιάννη Μαργαρίτη και να επιλεγεί τελικά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Ο μόνος που δεν υπερψήφισε ήταν ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, το οποίο έκανε την επιλογή αργά το μεσημέρι. Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι δεν αμφισβητεί τα προσόντα του Γιάννη Μαργαρίτη, ανέφερε όμως ότι σε αυτή τη φάση το ΔΗΠΕΘΕΚ χρειάζεται ένα πρόσωπο πιο φρέσκο και πιο πολύ μέσα στα πράγματα της κρίσης, σημειώνοντας ότι τέτοιο πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Αδάμ…

Υποψήφιοι για τη θέση, εκτός του Γιάννη Μαργαρίτη και του Παναγιώτη Αδάμ, ήταν ακόμη οι Καλλιρρόη Βελέντζα, Πέτρος Γάλλιας, Χρίστος Κόκκινος, Αννέτα Παπαθανασίου, Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς και Νίκος Χατζηπαπάς.

Όπως σημείωσε η Αναστασία Μπελογιάννη, πρόεδρος της Φάρις, η διαδικασία της επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, διότι τρία πρόσωπα, ο Γιάννης Μαργαρίτης, ο Παναγιώτης Αδάμ και ο Φίλιππος Σοφιανός, είχαν σημαντικά προσόντα και τελικά αποφασίστηκε να επιλεγεί ο πρώτος διότι υπερείχε σε ότι αφορά τη διοικητική εμπειρία και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο Τάσος Πολυχρονόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην κάλυψη, επιτέλους και μετά από χρόνια, της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Όπως τόνισε, η παράταξη που εκπροσωπεί συνεχώς ζητούσε να προσληφθεί καλλιτεχνικός διευθυντής, όμως από την πλευρά της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας διατυπώνονταν επιχειρήματα για τη μη κάλυψη της θέσης που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, όπως ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μια τέτοια πρόσληψη και άλλα.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος σχολίασε ότι ανεξάρτητα του αν η δημοτική αρχή αποφάσισε να προσλάβει τελικά τώρα καλλιτεχνικό διευθυντή, για λόγους προεκλογικούς ή άλλους, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, η οποία σε συνδυασμό με ένα καλό σχεδιασμό μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε καλύτερες ημέρες το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Καλαμάτας και γενικά τον πολιτισμό στην πόλη.

Η πρόεδρος της Φάρις, κ. Μπελογιάννη, αρνήθηκε ότι η κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή έγινε για προεκλογικούς λόγους και αποκάλυψε ότι σημαντικό ρόλο για να λάβει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τη σχετική απόφαση, έπαιξε η συνάντηση που είχε σχετικά πρόσφατα με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και οι σχετικές συνεννοήσεις που είχαν.

Τέλος και η πρόεδρος της Φάρις υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕΚ προσλαμβάνει καλλιτεχνικό διευθυντή, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ρόλο δεν μπορεί να τον έχει ούτε ο εκάστοτε πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης ούτε κανένας άλλος. Επιπλέον αναφέρθηκε σε σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στο ΔΗΠΕΘΕΚ, δείχνοντας ότι είναι επιλογή της δημοτικής αρχής η αναβάθμιση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.

Στ.Μ.