Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 18:20

Λίγες οι αιτήσεις στην Καλαμάτα για επίδομα επανασύνδεσης του κομμένου ρεύματος

ΜΟΝΟ 13 ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ 7 
Και στη δεύτερη συνεδρίασή της η επιτροπή επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, στο Δήμο Καλαμάτας, είχε να αξιολογήσει λίγες αιτήσεις. Μόνο 13 ενώ εγκρίθηκαν οι 7, που σημαίνει ότι στους αντίστοιχους αιτούντες θα χορηγηθεί επίδομα για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, πριν από δύο μήνες περίπου, είχαν αξιολογηθεί ακόμη λιγότερες αιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι είτε είναι λίγες οι πρώτες κατοικίες στο Δήμο Καλαμάτας στις οποίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών είτε ότι υπάρχουν οφειλέτες που δεν προσφεύγουν στην επιτροπή επανασύνδεσης επειδή έχουν βρει άλλους τρόπους να καλύπτουν τις ανάγκες τους…

Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σήμερα σχετικά: “Συνεδρίασε η  Επιτροπή επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, που αφορά καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι  λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσυνδέθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018.

Εξετάσθηκαν 13 περιπτώσεις και εγκρίθηκαν οι 7 αξιολογώντας την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων. Η επανασύνδεση πραγματοποιείται με τη χορήγηση ειδικού επιδόματος προς τους δικαιούχους και καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής ενώ μπορεί να φθάσει και το 100%.

Πρόεδρος της επιτροπής έχει ορισθεί από το Δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Παύλος Μπουζιάνης και τα υπόλοιπα μέλη είναι εκπρόσωποι του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και του ΔΕΔΔΗΕ”.