Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 17:15

Θεατρικός χειμώνας με σπουδαία έργα από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ 
Το πρόγραμμα της νέας θεατρικής περιόδου ανακοίνωσε το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει σπουδαία έργα, το “Λεόντιος και Λένα” του Γκέοργκ Μπύχνερ στη Μικρή Σκηνή, τον “Οδυσσεβάχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου στην Παιδική Σκηνή και το “Πυγμαλίων, Ωραία μου Κυρία” του Μπερνάρ Σω στην Κεντρική Σκηνή. Το ΜΕΘ με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του προγράμματός του εκφράζει τις ευχές του για “καλή επιτυχία” στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, Γιάννη Μαργαρίτη…

Ειδικότερα, από το ΜΕΘ ανακοινώθηκαν τα εξής: “Ύστερα από μια εξαιρετική θεατρική χρονιά, η οποία έκλεισε με τρόπο μοναδικό, με την εμβληματική '' Αντιγόνη '' και την τεράστια επιτυχία στην Καλαμάτα και σ' όλο το Νομό Μεσσηνίας όπου περιόδευσε, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το πρόγραμμά μας για τη νέα θεατρική χρονιά που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019. Συγκεκριμένα:

Η Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ θα παρουσιάσει ένα πολύ όμορφο θεατρικό έργο, το '' Λεόντιος και Λένα '' του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη παραγωγή της Μικρής μας Σκηνής, η οποία έχει καταφέρει πλέον να προσφέρει μια διαφορετική ματιά στο θέατρο, με έργα ιδιαίτερα αλλά πολύ σημαντικά. Μια προσπάθεια που έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής.

Η Παιδική μας Σκηνή, στη δεύτερη παρουσία της μετά την επιτυχία του '' Παπουτσωμένου Γάτου '' σε διασκευή Αλεξέι Μιροντσινκοβ, θα προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μια σπουδαία παραγωγή, τον '' Οδυσσεβάχ '' της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη.

Μια παραγωγή γεμάτη εικόνες, χρώματα, μουσική και ζωντάνια που σίγουρα θα γοητεύσει τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!

Η Κεντρική μας Σκηνή, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, ότι θα παρουσιάσει ένα σπουδαίο έργο, το '' Πυγμαλίων, Ωραία μου Κυρία '' του Μπέρναρ Σω, σε διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Ένα έργο '' ιστορικό '', ένα σπουδαίο μιούζικαλ. Εύθυμη ατμόσφαιρα, μουσική, χορός σε καταπληκτική ισορροπία, προσφέρουν μια υπέροχη θεατρική παράσταση. Μια μοναδική παραγωγή για το κοινό της Καλαμάτας!

Με τις τρεις αυτές μας παραγωγές προσπαθούμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις του θεατρόφιλου κοινού της πόλης μας, μέσα από το ευρύ θεατρικό πεδίο.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχηθούμε στο νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. κ. Γιάννη Μαργαρίτη καλή επιτυχία.

Μια καινούρια θεατρική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!”