Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 19:45

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη η εκδήλωση για τον Γιώργο Τσαγκάρη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Η Καλαμάτα έχει κρατήσει βαθιά μες στην καρδιά της τη μνήμη του Γιώργου Τσαγκάρη και νοιώθει ευγνωμοσύνη για την αγάπη που της προσέφερε ο ξεχωριστός και πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης. Σε ανταπόδοση της τιμής που έκανε στην πόλη ο αξέχαστος μουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, ο Δήμος θεσμοθετεί το πανελλήνιο βραβείο μουσικής σύνθεσης «Γιώργος Τσαγκάρης».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά την εκδήλωση μνήμης για τον Γιώργο Τσαγκάρη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, επέτειο συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από το θάνατό του, στο «Καφέ σινέ».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρία Φίλων Γιώργου Τσαγκάρη και ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε ότι η Καλαμάτα έχει χρέος προς τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη, ο οποίος ανέφερε ότι κατάφερε μέσα σε μόλις λίγους μήνες να φέρει νέο αέρα δημιουργίας στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας, να δώσει νέα πνοή το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, να διοργανώσει εκδηλώσεις ποιότητας, με μαζική συμμετοχή και για προσωπικότητες σημαντικές, όπως τα Πολυδούρεια για την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη κ.ά
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η Καλαμάτα, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, οφείλει να θεσμοθετήσει το πανελλήνιο βραβείο μουσικής σύνθεσης, το οποίο μάλιστα θα είναι ο τρίτος σημαντικός διαγωνισμός που συνδέεται με το πνεύμα και τη δημιουργία, μετά το βραβείο δοκιμίου πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας» και το βραβείο «Μαρία Πολυδούρη».
Εκτός από το δήμαρχο, για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Τσαγκάρη μίλησαν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αρκουλής και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαρία Τσαγκαράκη, ενώ στο τέλος προβλήθηκαν αποσπάσματα από συνεντεύξεις και συναυλίες του αείμνηστου Γιώργου Τσαγκάρη.