Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 16:43

Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Πέτρου Κωνσταντινέα με μήνυση εναντίον του

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμού του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, στις 23 Σεπτέμβρη 2018, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στην Καλαμάτα, σε κοντινή σχετικά απόσταση από το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ωστόσο το μεσημέρι η δικηγόρος Μαρία Κλείδωνα κατέθεσε μήνυση εναντίον του Πέτρου Κωνσταντινέα, κατ’ εντολή του πελάτη της, ο οποίος είναι μεταξύ των δέκα κατηγορουμένων (οχτώ στο αυτόφωρο) για την επίθεση στον βουλευτή. Η δικηγόρος δήλωσε ότι αποδεδειγμένα ο κατηγορούμενος που εκπροσωπεί όχι μόνο δεν συμμετείχε στο επεισόδιο αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό…

“Σήμερα το μεσημέρι κατετέθη μήνυση εις βάρος του βουλευτή κ. Κωνσταντινέα Πέτρου για ψευδορκία μάρτυρα, για ψευδή καταμήνυση και για συκοφαντική δυσφήμιση. Και όλα αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας”, δήλωσε η δικηγόρος κ. Κλείδωνα που απαντώντας στην ερώτηση ποιος είναι ο εντολέας της σημείωσε ότι “...είναι ένας που εμπλέκεται χωρίς να έχει καμία σχέση, γιατί δεν ήταν παρόν στο συμβάν και μάλιστα ήταν και στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Αυτό αποδεικνύεται και από ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης”.

Ακόμη η κ. Κλείδωνα σημείωσε ότι “τη συνέχεια θα την πούμε στο δικαστήριο με την ορθή απονομή της δικαιοσύνης”.  

Σε ό,τι αφορά τη δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου που θα γινόταν το μεσημέρι, αναβλήθηκε για τις 7 Δεκέμβρη 2018, ύστερα από γραπτό αίτημα δικηγόρου κατηγορουμένου, ο οποίος απουσίαζε καθώς βρίσκεται στην περίοδο της αποθεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση. Ο δικηγόρος ζήτησε την αναβολή προκειμένου να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εντολέα του. Με το αίτημα συμφώνησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ενώ συναίνεσε και ο δικηγόρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος ωστόσο πρότεινε αντί για αναβολή να διακοπεί η δίκη και να συνεχιστεί σε σύντομη ημερομηνία. Το δικαστήριο πάντως έδωσε αναβολή, μικρή όμως, δύο μηνών. Από την πλευρά του Πέτρου Κωνσταντινέα τονίζεται ότι η επιθυμία του βουλευτή είναι να γίνει σύντομα το δικαστήριο για να αποδειχθεί η αλήθεια.

Στ.Μ.