Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 18:06

Ευχές αλλά με επισημάνσεις στον νέο πρόεδρο της Φάρις Γιάννη Δούζη

Ο Γιάννης Δούζης ανάμεσα στον Θανάση Ηλιόπουλο και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη Ο Γιάννης Δούζης ανάμεσα στον Θανάση Ηλιόπουλο και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη

ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Την πρώτη του συμμετοχή στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, του οργάνου διοίκησης της Φάρις, στην οποία ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον όρισε πρόεδρο, είχε το μεσημέρι ο νέος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δούζης (κάλυψε τη θέση που χήρεψε μετά το θάνατο του Παναγιώτη Καρατζέα). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον καλωσόρισαν, τόνισαν όμως επίσης ότι αναλαμβάνει δύσκολο έργο έχοντας να διαχειριστεί τη βαριά ιστορία της Φάρις, ως συνέχεια της ΔΕΠΑΚ. Ιδιαίτερα ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, του είπε ότι δεν θα έχει και πολλά περιθώρια ο Γιάννης Δούζης να αφήσει τη δική του σφραγίδα στη Φάρις, γιατί, όπως υποστήριξε, η πολιτική χαράσσεται από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, αντί από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο…

Ο Γιάννης Δούζης στην πρώτη του τοποθέτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ενθουσιασμένος διαπιστώνοντας την όρεξη που έχουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των τριών σχολών της Φάρις για την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων. Τόνισε ότι έχει την καλύτερη διάθεση για συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και πως έχει ήδη ενημερωθεί από αυτούς για διάφορα θέματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε κτίρια των σχολών.

Επίσης ο Γιάννης Δούζης ανέφερε ότι στις προτεραιότητές του θα είναι η προβολή του έργου της Φάρις εκτός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Είπε ότι η Καλαμάτα είναι γνωστή για την ιστορία της στον πολιτισμό, τόνισε όμως ότι αυτή η φήμη πρέπει να καλλιεργηθεί περισσότερο και να επεκταθεί.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν και ευχήθηκαν στον νέο πρόεδρο καλή επιτυχία και οι τρεις καλλιτεχνικοί διευθυντές, του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, της Σχολής Χορού Θώμη Σταμούλη και του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, μίλησε για την ανάγκη διατήρησης του κεκτημένου της πρώην ΔΕΠΑΚ και της Φάρις, που είναι η σύνθεση απόψεων και η αναζήτηση των καλύτερων επιλογών για την πολιτιστική ανάπτυξη στο Δήμο. Ανέφερε ότι αυτό το κεκτημένο υπονομεύτηκε από προηγούμενες διοικήσεις της Φάρις, διευκρινίζοντας όμως ότι σε αυτές δεν εντάσσεται η περίοδος όπου πρόεδρος ήταν η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μπελογιάννη.

Επειδή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με πρόεδρο τον Γιάννη Δούζη, τη διαδικασία συντόνισε ο αντιπρόεδρος και αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, που από την πλευρά του τόνισε ότι η Καλαμάτα δικαιούται να υπερηφανεύεται για την ιστορία της στον πολιτισμό τα τελευταία 40 χρόνια και πως ο νέος πρόεδρος θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στ.Μ.