Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 17:04

Συναγερμός για τη θάλασσα της Καλαμάτας: Στραγγίδια από τη Μαραθόλακκα στον Βιολογικό Καθαρισμό!

ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
Σοβαρή ανησυχία πρέπει να προκαλέσουν οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, για μεταφορά στραγγιδίων από τα σκουπίδια της “Μαραθόλακκας” στο Βιολογικό Καθαρισμό με σκοπό την επεξεργασία τους και τη διάθεσή τους στη θάλασσα. Το θέμα τέθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εκπρόσωπο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Τάσο Νιάρχο, που υπογράμμισε τους κινδύνους που εγκυμονούνται για το περιβάλλον εφόσον η δημοτική αρχή επιχειρήσει να υλοποιήσει το σχεδιασμό της. Ενδιαφέρον έχει ότι για το θέμα δεν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, η οποία λειτουργεί τον Βιολογικό, Νίκος Μπασακίδης, παρά μόνο μίλησαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι ο Βιολογικός δεν ανήκει στη ΔΕΥΑΚ αλλά στο Δήμο…

Ο Τάσος Νιάρχος τόνισε ότι στον Βιολογικό Καθαρισμό επιτρέπεται η διάθεση μόνο αστικών λυμάτων και όχι βιομηχανικών, όπως τόνισε ότι είναι τα στραγγίδια από τα σκουπίδια. Ωστόσο ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε ότι εφόσον τα σκουπίδια είναι αστικά απορρίμματα τότε και τα στραγγίδια από τα σκουπίδια είναι αστικά λύματα!

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε από την πλευρά του: “Στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου, και όχι της ΔΕΥΑΚ, του Δήμου, μετά τον εκσυγχρονισμό (που έγινε) υπάρχει κόφτης ώστε εάν έχουμε επικίνδυνα απόβλητα να μην τα δέχεται. Από εκεί και πέρα εάν ο κόφτης δέχεται τα απόβλητα, είτε αυτά είναι από το Δήμο είτε από οποιαδήποτε βιομηχανία είτε από οποιαδήποτε δραστηριότητα, εάν ο κόφτης κάνει τον έλεγχο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα”.

Στ.Μ.