Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 20:56

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δήμοι για να ακυρωθεί η μεταφορά ακινήτων στο Υπερταμείο

Το Μπενάκειο κτίριο, στο Ιστορικό Κέντρο, που είναι μεταξύ των ακινήτων που μεταφέρονται στο Υπερταμείο Το Μπενάκειο κτίριο, στο Ιστορικό Κέντρο, που είναι μεταξύ των ακινήτων που μεταφέρονται στο Υπερταμείο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ; 
Να πάρουν αποφάσεις οι Δήμοι της χώρας, στα Δημοτικά τους Συμβούλια, για την κοινή προσφυγή, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης για τη μεταφορά ακινήτων στο Υπερταμείο, ζητάει με ομόφωνο ψήφισμά της η ΚΕΔΕ. Το θέμα έχει συζητηθεί επανειλημμένως και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κυρίως ύστερα από παρεμβάσεις του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλη Αντωνόπουλου, ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση ότι δυστυχώς η Ελλάδα χρωστάει στους λαούς της Ευρώπης 350 δισεκατομμύρια ευρώ και χρειάζονται διασφαλίσεις για την αποπληρωμή του χρέους…

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με σημερινό ομόφωνο ψήφισμά της καλεί τους Δήμους της χώρας να της αποστείλουν μέχρι τις 25 Οκτώβρη αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης μεταφοράς στο Υπερταμείο ακινήτων των Δήμων ή ακινήτων που προορίζονταν να παραχωρηθούν στους Δήμους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Αντωνόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της συγκεκριμένης απόφασης, όπως είπε ότι έχουν αποφασίσει να κάνουν άλλοι Δήμοι. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι ήταν ο πρώτος στην Πελοπόννησο που σε συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την αντίθεσή του για την μεταφορά στο Υπερταμείο ακινήτων που αφορούν αρχαιολογικούς ή άλλους κρίσιμους δημόσιους χώρους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μελέτησε σωστά το συγκεκριμένο θέμα, σημείωσε ωστόσο ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά δισεκατομμύρια στους λαούς της Ευρώπης και χρειάζεται να βρεθούν τρόποι ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή των δανείων.

Στο σχετικό σημερινό ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι “καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.
Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής”.
Στ.Μ.