Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 03:51

Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και στην Καλαμάτα, ζητάει ο δήμαρχος

Το "νοικοκυριό" μεταναστών που ζούσαν σαν τα ποντίκια κάτω από το καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα Το "νοικοκυριό" μεταναστών που ζούσαν σαν τα ποντίκια κάτω από το καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα

ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΕ 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την απομάκρυνση από την Καλαμάτα των μεταναστών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, ζητάει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, από τον εισαγγελέα και τις αστυνομικές υπηρεσίες. «Η δημοτική αρχή φρονεί ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτήν πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα», τονίζει ο δήμαρχος.

Στην επιστολή του ο κ. Νίκας υποστηρίζει και ζητάει τα εξής: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι και αυτό της ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης. 
Η σώρευση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και με την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκκόλαψης του εγκλήματος, είναι δε πανθομολογούμενη η άμεση σύνδεση της αύξησης της εγκληματικότητας με την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση. 
Στην περιφέρεια του  Δήμου Καλαμάτας είναι κοινή η διαπίστωση του γεγονότος της συνάθροισης και εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς (π.χ. εγκαταλελειμμένα κτίρια), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας  υγείας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης μας.
Ενδεικτικά, στον περιβάλλοντα χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, του Μηχανοστασίου Καλαμάτας, αλλά και στον χώρο του Δημοτικού πάρκου Ο.Σ.Ε., έχει διαπιστωθεί η συχνή παρουσία λαθρομεταναστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους υπαίθριους ή δύο στεγασμένους χώρους ως αφοδευτήριο, χώρο πλύσης σκευών και ειδών ένδυσης, πρόχειρης παρασκευής φαγητού και κατάνυξης, υποβαθμίζοντας τις περιοχές αυτές, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά κάθε φορά που υπάλληλοι του Δήμου ελέγχουν τους χώρους αυτούς αιτούμενοι την απομάκρυνσή τους και ενδεχομένως και κατά πολιτών, δημιουργώντας έντονο πρόβλημα στην ασφάλεια των κατοίκων πέριξ των χώρων αυτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας. Επίσης με τα απορρίμματα και τα περιττώματα που αφήνουν στους χώρους παραμονής τους, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος προσβολής της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη πως ειδικά το δημοτικό πάρκο του Ο.Σ.Ε. καθημερινά το επισκέπτεται μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών με τις οικογένειες τους με σκοπό την αναψυχή τους. 
Τα ίδια, ως άνω, προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και στις τοπικές κοινότητες Άριος, Αρφαρών κλπ. Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του (Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Καθαριότητας κλ.π) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ως άνω προβλήματα κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων του, λαμβάνοντας περαιτέρω υπ΄ όψιν την έλλειψη μέσων και ανθρώπινου δυναμικού και τη διευρυμένη τοπική του αρμοδιότητα.
Η Δημοτική Αρχή φρονεί ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτήν πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα και προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες».