Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 09:53

Η αλληλεγγύη της Πειραματικής Σκηνής στους μαθητές της πυρόπληκτης Ραφήνας

Οι εκπρόσωποι της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς Οι εκπρόσωποι της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 
Παραδόθηκε χθες, σε μια συγκινητική εκδήλωση, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πυρόπληκτης Ραφήνας, η προσφορά υπολογιστών που αγόρασε για τους πυρόπληκτους μαθητές η Πειραματική Σκηνή Καλμαάτας, με έσοδα που συγκεντρώθηκαν από κόσμο της πόλης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του πολιτιστικού φορέα. Την Πειραματική Σκηνή, τα παιδιά μέλη της θεατρικής της ομάδας και εκπροσώπους του Συμβουλίου, υποδέχθηκε με μεγάλη ευγένεια και χαρά ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς…

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Πειραματική Σκηνή, “η εκδρομή στην Αθήνα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, που είχε στόχο τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πήραν μέρος 24 παιδιά της θεατρικής Ομάδας και 9 ενήλικες από το Δ.Σ. και φίλους του συλλόγου.

Η παράσταση που παρακολουθήσαμε στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ με το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου "ΤΟ ΣΚΑΛΒΙ" σε σκηνοθεσία Μοσχόπουλου ήταν καταπληκτική σε ευρηματικότητα, φαντασία, πρωτοτυπία, στο παίξιμο, στα σκηνικά και τα κουστούμια. Μας εντυπωσίασε και μας θύμισε πολύ γλυκές στιγμές από το δικό μας Σκλαβί. Το χαρήκαμε ιδιαίτερα.

Η χαρά και η συγκίνηση μεγάλωσε όταν φτάσαμε στη συνέχεια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας όπου προσφέραμε τα δώρα μας στους μαθητές του σχολείου,( 4 υπολογιστές και 2 συστήματα προστασίας υπολογιστών). Η φιλική και γεμάτη ευγένεια υποδοχή του Δήμαρχου Ραφήνας, του συλλόγου των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων, μας συγκίνησε και μας γέμισε ικανοποίηση.

Μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι τους στην περιοχή λόγω των πυρκαγιών του Σεπτέμβρη και μας διαβεβαίωσαν ότι κινήσεις αλληλεγγύης σαν της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας τους δίνουν δύναμη για να συνεχίσουν να αγωνίζονται με αισιοδοξία.

Τα παιδιά και οι μεγάλοι ενθουσιάστηκαν και γέλασαν με την καρδιά τους στην παράσταση Καραγκιόζη που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος και η Γεωργία Δημητρακοπούλου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφερε το σχολείο στα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Τάκη Σοφικίτη για την προσφορά του πλοίου του Οδυσσέα με το οποίο διοργανώσαμε τη λαχειοφόρο, το Κέντρο Νέων για την προσφορά επί πλέον 200 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από το Φεστιβάλ Δρόμου που έγινε το καλοκαίρι, όλους όσους στήριξαν οικονομικά αυτή την κίνηση αλληλεγγύης του συλλόγου μας και τους καραγκιοζοπαίκτες μας που ομόρφυναν την επίσκεψή μας στη Ραφήνα.

Η αλληλεγγύη είναι πολιτισμός για μας τώρα και για πάντα!”.