Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 18:45

Μπήκε στο “ματς” η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Αλειφέρη

“ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟ ΔΗΜΟ” 
“Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι σε πολλά γήπεδα, αλλά μόνο σε ένα πρωτάθλημα. Της Αυτοδιοίκησης”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για το Δήμο Καλαμάτας η Ελένη Αλειφέρη. Και η στρατηγική της προκειμένου να βρεθεί σε θέση βολής και να βάλει το γκολ, απ’ όσα είπε, είναι η προβολή της ιδιότητάς της ως στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που έχει κριθεί σε δύσκολα πόστα της αυτοδιοίκησης (δήμαρχος Μελιγαλά, αντιπεριφερερειάρχης Μεσσηνίας) και η υπεράσπιση του έργου της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Νίκα ώστε να κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων της σημερινής πλειοψηφίας. Η Ελένη Αλειφέρη έδωσε τη συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα της τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού της, Χρίστο Κοτσωνή, ενώ στην αίθουσα ήταν η κόρη της και άλλες κοπέλες...

Η Ελένη Αλειφέρη ανέφερε τρεις ενότητες που απαντούν στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Καλαμάτας. Το πρώτο είναι ότι στην Καλαμάτα ζει και στην Καλαμάτα θεωρεί ότι θα είναι χρήσιμη. Το δεύτερο είναι ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης (απλή αναλογική - έλλειψη απόλυτων πλειοψηφιών) γιατί πάντα επιδιώκει τη συναίνεση, τις συγκλίσεις και τις συνέργειες. Και το τρίτο είναι η πεποίθησή της ότι η Καλαμάτα μπορεί να γίνει η πόλη πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, κάτι που διαβεβαίωσε θα προσπαθήσει να το επιτύχει.

ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η Ελένη Αλειφέρη προέβαλε την κομματική της τοποθέτηση, τονίζοντας ότι “το ότι ανήκω στη Νέα Δημοκρατία είναι γνωστό. Σε όλες τις αυτοδιοικητικές θέσεις στις οποίες έχω υπηρετήσει έχω δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών αλλά και τις προσδοκίες της παράταξής μου”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι “η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητος θεσμός από τα κόμματα και ιδιαίτερα με το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να κυβερνηθεί ένας Δήμος χωρίς συνέργειες και συνεργασίες”.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Για τη συνυποψήφιά της Μαρία Οικονομάκου και το ενδεχόμενο να προκύψει υποψήφιος και από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι “οι διαπροσωπικές μου σχέσεις και με την κ. Οικονομάκου και με τα στελέχη που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στη δημοτική αρχή είναι εξαιρετικές”. Απηύθυνε δε κάλεσμα συνεργασίας όχι μόνο μετεκλογικά αλλά και προεκλογικά σημειώνοντας ότι “είμαι άνθρωπος των συγκλίσεων και των συναινέσεων. Εγώ θα επιμείνω στην αυτοδιοικητική μου πρόταση αλλά και στις συναινέσεις και στις συνεργασίες”.

ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Απαντώντας στο ερώτημα ότι ενδεχομένως κάποιοι δημότες της Καλαμάτας δεν τη θεωρούν Καλαματιανή καθώς στο παρελθόν ήταν δήμαρχος Μελιγαλά, σημείωσε: “Είναι γεγονός ότι η καταγωγή μου δεν είναι από την πόλη της Καλαμάτας. Όμως άλλο η εντοπιότητα και άλλο η ικανότητα. Ο τόπος που ζω, που δραστηριοποιούμαι, που μεγάλωσαν τα παιδιά μου εδώ και 30 χρόνια είναι η Καλαμάτα. Νομίζω ότι είναι αρκετά για να μπορώ να γνωρίζω τις ανάγκες και τις προοπτικές του Δήμου”.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Η Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι θα ανακοινώσει όλους μαζί τους υποψήφιους του συνδυασμού της και πως στο συνδυασμό της θα είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους και όχι κάποιοι πρωταγωνιστές και άλλοι κομπάρσοι. Επίσης σημείωσε ότι “βεβαίως θα δείτε νέα πρόσωπα, νέα πρόσωπα στα αυτοδιοικητικά που δεν έχουν εμπλακεί πάλι αλλά και νέα σε ηλικία. Θα είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ

Σε ερώτηση για την υπόθεση του κοριού και το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις που δεν θα επιβεβαιώσουν την καταγγελία της ότι οι συνομιλίες της στο γραφείο της στο Διοικητήριο παρακολουθούνταν τόνισε το εξής: “Όποιος λέει την αλήθεια δεν φοβάται τίποτα. Να είστε βέβαιοι ότι το κριτήριο των πολιτών της Καλαμάτας για την επιλογή του επόμενου δημάρχου είναι το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του Δήμου, όσο και αν κάποιοι προσπαθήσουν να γίνει κυρίαρχο το συγκεκριμένο θέμα”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Η Ελένη Αλειφέρη μίλησε ιδιαίτερα θετικά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, αναφερόμενη ουσιαστικά στο έργο του Παναγιώτη Νίκα. Μάλιστα στην ερώτηση για το εάν ως υποψήφια δήμαρχος θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχολίασε ότι η ερώτηση αποτελεί “αυτοεκπληρούμενη προφητεία”.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας η Ελένη Αλειφέρη είπε ότι “δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, καμία σύγκρουση καθηκόντων της θέσης που υπηρετώ με την υποψηφιότητα για το Δήμο Καλαμάτας. Θα κάνω ότι επιβάλλεται νομικά και θεσμικά, όποτε αυτό επιβάλλεται”.

Στ.Μ.