Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 17:51

Μιλούν για “άθλο” επειδή τελείωσε το Μέγαρο Χορού…

ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ! 
Θετικά αξιολογήθηκαν, αφού χρειάστηκε να προηγηθούν αλλεπάλληλοι έλεγχοι με αρνητικά αποτελέσματα, από την εξουσιοδοτημένη γερμανική εταιρία πιστοποίησης TUV SUD, οι μηχανισμοί της σκηνής του Μεγάρου Χορού. Αυτό σημαίνει ότι το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί και μπορεί να γίνει η οριστική παραλαβή. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, παρουσίασε σήμερα το έγγραφο της γερμανικής εταιρίας με τον επιτυχή έλεγχο των μηχανισμών της σκηνής και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του έργου ως “άθλο”. Απέφυγε ωστόσο να πει κάτι για τα δέκα χρόνια καθυστέρησης αυτού του έργου, το οποίο σύμφωνα με την αρχική σύμβαση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2008! Επιπλέον ανήγγειλε λαμπρά εγκαίνια, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και με μεγάλες εκδηλώσεις…

Ο δήμαρχος παρουσίασε το έγγραφο έχοντας δίπλα του τους αρμόδιους για τα έργα αντιδημάρχους Παναγιώτα Ντίνα και Γιάννη Μπάκα και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Τζαμουράνη.

“Όλα είναι εντάξει”, τόνισε ο δήμαρχος αναφερόμενος στην ποιότητα του έργου και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον διευθυντή και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας που εργάστηκαν γι’ αυτό το έργο, όπως και στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού είναι “φάρος πολιτισμού για όλη την Πελοπόννησο” και ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα “θα οριστεί” καλλιτεχνικός διευθυντής και θα εφαρμοστεί η μελέτη που έχει γίνει από την εταιρία planet για τη διαχείριση του χώρου. Τόνισε ότι το κόστος λειτουργίας του Μεγάρου είναι μεγάλο, χαρακτηριστικά σημείωσε ότι μόνο για την ηλεκτροδότηση χρειάζονται 5.000 ευρώ το μήνα. Γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε, πρέπει να γίνονται στο Μέγαρο εκδηλώσεις που θα έχουν “ανταποδοτικό χαρακτήρα”.

Τέλος ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το όραμα για να γίνει η Καλαμάτα πόλη του χορού ξεκίνησε από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Θάνο Μικρούτσικο και υπηρετήθηκε από σειρά δημάρχων.

Ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Τζαμουράνης, δήλωσε συγκινημένος και ευτυχής για την ολοκλήρωση του έργου. Είπε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα της κοπιώδους προσπάθειας των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας, της αγωνίας τους και της επαγγελματικής ευσυνειδησίας τους. Διαβεβαίωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε “κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος με το δήμαρχο βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα πριν από πέντε χρόνια, όταν τελικά αποφάσισαν να ανοίξει το Μέγαρο για το κοινό αντί να το κρατήσουν κλειστό λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν σε ηλεκτρολογικούς μηχανισμούς, όπως είπε. Και η απόφαση αυτή, συνέχισε, αποδείχθηκε σωστή, γιατί σε αυτό το διάστημα έγιναν δεκάδες μεγάλες εκδηλώσεις χωρίς προβλήματα και χωρίς κινδύνους γιατί οι μηχανισμοί που είχαν θέματα ήταν απενεργοποιημένοι.

Τέλος η αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίνα, σημείωσε ότι μόνο άλλες δύο σκηνές σε όλη την Ελλάδα έχουν τις πιστοποιήσεις που έχει η σκηνή του Μεγάρου Χορού, πρόκειται για τις σκηνές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Κέντρο Πολιτισμού που έγινε από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου. Όπως υπογράμμισε, αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει πόσο υψηλού επιπέδου είναι η σκηνή και η αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Στ.Μ.