Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 17:54

Επιμένει η ΛΑΕ, παρά τη διάψευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι πρότεινε συνεργασία στις δημοτικές εκλογές

Βασίλης Τσουλάκος και Θανάσης Πετράκος Βασίλης Τσουλάκος και Θανάσης Πετράκος

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
“Χαμένοι στη μετάφραση” δείχνουν η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ό,τι αφορά το αν θα συνεργαστούν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το κεντρικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος, απαντώντας σε ερώτηση πριν μια εβδομάδα είπε ότι η ΛΑΕ έχει προτείνει συνεργασία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς όμως να της έχει δοθεί απάντηση. Ακολούθησε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η ΛΑΕ δεν έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας. Σήμερα το θέμα συνεχίζεται με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΛΑΕ, που σημειώνει ότι η πρόταση συνεργασίας έχει γίνει όμως εάν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν την έχει κατανοήσει τότε η Λαϊκή Ενότητα είναι πρόθυμη να την επανακαταθέσει...

Ειδικότερα, από την Ν.Ε. της ΛΑΕ στη Μεσσηνία ανακοινώθηκε το εξής: “Με δεδομένη την θετική συνεργασία και την κοινή δράση που έχουμε στο κίνημα αλλά και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας προξένησε αρνητική εντύπωση η ανακοίνωσή της. Οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταφεύγουν σε τυπικότητες που δεν αρμόζουν στις σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια στους αγώνες. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις να μιλήσουμε για τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία είναι τα εξής:

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας ΛΑ.Ε. Βασίλης Τσουλάκος μαζί με το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Θανάση Πετράκο, συναντήθηκαν στις αρχές Οκτώβρη με τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Γιώργο Τζαμουράνη. Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. κατέθεσε πρόταση για γενικευμένη συνεργασία ΛΑ.Ε. – ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου. Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. ζήτησε αυτή η πρόταση να συζητηθεί στα όργανα και στις συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να δοθεί απάντηση αν δέχονται να υπάρξει συνάντηση για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Απάντηση δεν μας δόθηκε παρότι κατ’ επανάληψη ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Φυσικά είναι δικαίωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του οποιουδήποτε κόμματος να αρνηθεί μια πρόταση συνεργασίας. Δεν είναι όμως σωστό να βγαίνουν  ανακοινώσεις με ανακρίβειες.  

Εμείς παρ όλα αυτά χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης  επειδή τα προβλήματα απαιτούν συνεργασία και ο κόσμος της αριστεράς θέλει τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων αν η πρόταση μας δεν είχε κατανοηθεί την καταθέτουμε και πάλι δημόσια για να υπάρξει συνάντηση με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Καλαμάτα, 21 Δεκεμβρίου 2018

Ν. Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε.”.