Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 14:57

ΣΥΡΙΖΑ τέλος, Πατσαρίνος τέλος, η ευθύνη στη δημοτική ομάδα για τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ 
Η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εμπλακεί, από εδώ και πέρα, σε καμία διαδικασία για την επιλογή της δημοτικής κίνησης και του υποψηφίου δημάρχου, από το δημοκρατικό-προοδευτικό χώρο, που θα στηριχθεί στις δημοτικές εκλογές της Καλαμάτας. Αυτή είναι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η απόφαση στην οποία κατέληξε χθες η συνεδρίαση των μελών των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα και στη Θουρία. Με βάση όμως άλλες πληροφορίες, η κομματική οργάνωση δεν βγαίνει από τη διαδικασία αλλά σε επόμενη συνεδρίαση θα επικυρώσει τη στήριξη της δημοτικής κίνησης και του υποψηφίου δημάρχου που θα επιλεγεί ύστερα από νέες επαφές που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες μέρες. Το θέμα στο οποίο οι πληροφορίες συμφωνούν είναι ότι ο Νίκος Πατσαρίνος απέσυρε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής δημοτικής κίνησης όχι χρωματισμένης κομματικά αλλά με υποψήφιους από τον ευρύτερο δημοκρατικό-προοδευτικό χώρο…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λένε ότι η κομματική οργάνωση απεμπλέκεται από τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου δημάρχου, την ευθύνη για την επιλογή της δημοτικής κίνησης και του υποψηφίου δημάρχου που θα στηριχθεί αναλαμβάνει από εδώ και πέρα αποκλειστικά η κίνηση που έχουν εξαγγείλει οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Βεργινάδη, Κώστας Γεωργακίλας, Γιάννης Θεοφιλόπουλος,  Σταμάτης Μπεχράκης, Στάθης Σταματόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς. Το όνομα της κίνησης είναι Δημοτική Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας.

Η κίνηση των έξι δημοτικών συμβούλων θα έχει επαφές με τους υποψήφιους δημάρχους του ευρύτερου δημοκρατικού-προοδευτικού χώρου. Όμως βάση των διαβουλεύσεων που θα κάνει η κίνηση των έξι θα είναι το κείμενο που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα (διαβάστε το ΕΔΩ).

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Πατσαρίνο, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή του να ηγηθεί δημοκρατικού-προοδευτικού ψηφοδελτίου στο Δήμο Καλαμάτας, διότι δεν δεν υφίστανται πλέον οι προϋποθέσεις και όροι που είχε θέσει από τον περασμένο Οκτώβρη. Και μεταξύ των προϋποθέσεων και όρων αυτών ήταν να διασφαλιστεί η συσπείρωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συνδυασμό του, να ληφθεί έγκαιρα απόφαση, να συσπειρωθούν δυνάμεις από τον ευρύτερο δημοκρατικό-προοδευτικό χώρο. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν μπορούν πλέον να εξασφαλιστούν γιατί χάθηκε πολύς χρόνος και υποψήφιοι του ευρύτερου αυτού χώρου έχουν πλέον ενταχθεί σε άλλα ψηφοδέλτια. Έτσι ο Νίκος Πατσαρίνος, που πίστευε ότι με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έβαζε μπορούσε να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός με προοπτική νίκης, απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του.

Στ.Μ.