Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 20:15

Υποψήφιος δήμαρχος ο Π.Αλούπης, προβάλλει ως εχέγγυο παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο

Υποψήφιος δήμαρχος ο Π.Αλούπης, προβάλλει ως εχέγγυο παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Προβάλλοντας ως εχέγγυο το έργο του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου πρώτος ανέδειξε θολές πλευρές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επικίνδυνη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση και ποιότητα έργων, όπως την ασφαλτόστρωση και διαχείριση των ομβρίων στο Ασπρόχωμα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλούπης, ανακοίνωσε το μεσημέρι και επίσημα την υποψηφιότητά του…


Λουτμίλα Κριούκοβα, Παναγιώτης Αλούπης, Παναγιώτης Κάτσος, Σωτήρης Μανωλέας

Πλαισιωμένος από την Λουντμίλα Κριούκοβα, τον Παναγιώτη Κάτσο και τον Σωτήρη Μανωλέα ο Παναγιώτης Αλούπης παρουσίασε της βασικούς προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού που θα κατεβάσει στις εκλογές.

Ο Παναγιώτης Αλούπης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας “REX”, όπου παραβρέθηκαν και φίλοι και υποστηριχτές του, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι η θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί την εγγύηση για το ότι θα είναι ένας ανεξάρτητος, κομματικά, υποψήφιος δήμαρχος.

Σε κείμενο του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Αλούπη σημειώνονται σχετικά τα εξής:

“Η μέχρι σήμερα πορεία μου στην αυτοδιοίκηση είχε σαφή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, σύγχρονες αντιλήψεις μέσα στην σημερινή πραγματικότητα, εκτός κομματικών περιχαρακώσεων για την βελτίωση των όρων διαβίωσης των δημοτών μας και την ανάπτυξη της Καλαμάτας μας και της ευρύτερης περιοχής. Σε σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας είχα διαμορφώσει και τεκμηριώσει ξεκάθαρες απόψεις με ευρεία αποδοχή στην κοινωνία της Καλαμάτας:  

Ø Διαχείριση απορριμμάτων και την εξ αυτής ανυπολόγιστη  περιβαλλοντολογική καταστροφή που έχει προκληθεί και συνεχίζει να προκαλείται σε  ευαίσθητες περιοχές, όπως Μαραθόλακα Ταϋγέτου, Βιολογικός Ασπροχώματος καθώς και την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για μία ανύπαρκτη διαχείριση που πληρώνει ο δημότης Καλαμάτας.

Ø Κακοδιαχείριση, εκτός προδιαγραφών κατασκευές, πλασματικές μελέτες κ.λπ. Δημοτικών (Δημόσιων) έργων.

Ø Πολεοδομικό σχεδιασμό Γ.Π.Σ. Καλαμάτας, Πράξη Εφαρμογής Ασπροχώματος καθώς και εκκρεμείς Πολεοδομικές Μελέτες Βέργας, Μ. Μαντίνειας κ.λπ..

Ø Οδικός Άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Η Καλαμάτα μας απαιτεί Όραμα για την πορεία της και σταθερές αξίες λειτουργίας διαχείρισης.

Όραμα μας ο Σχεδιασμός σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης που θα διέπεται από διαχρονικές αξίες λειτουργίας διαχείρισης όπως:

Καθαρή άποψη Αυτοδιοίκησης,

Διαφάνεια, ορθολογική διαχείριση,

Σύγχρονο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό και

Κοινωνική ευαισθησία.

Ο σχεδιασμός μας στόχο έχει να κάνει την Καλαμάτα μας, ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, άμεσα ανταποδοτικός με σαφή  Οικονομικά Αποτελέσματα και διευκρινίζω:

  •  Αξιόπιστο πραγματικό και εφαρμόσιμο σχεδιασμό στο σύνολο των Πολεοδομικών Μελετών με σαφείς στόχους και ευκρινώς προσδιορισμένα μοντέλα ανάπτυξης, οικονομικών δεδομένων.
  •                     Σαφής σχεδιασμός στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα ή εργαλεία της περιοχής:

Λιμάνι μαρίνα

Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Παραλιακό μέτωπο Μεσσηνιακού κάμπου

Δυτική παραλία

Υδάτινος παράγοντας Νέδοντας σε αγαστή συνεργασία με τον ορεινό όγκο του Ταΰγετου

Αναβάθμιση  περιοχών που μπορούν να αναπτυχτούν

Διαδημοτικός σχεδιασμός

Έξοδος Καλαμάτας προς Μάνη

Ορθολογικός Σχεδιασμός του Καλαμάτα Ριζόμυλος

Ανάπτυξη της περιφέρειας

Σταθερές αξίες λειτουργίας διαχείρισης του Δήμου

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, με Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμους, με φορείς, κατοίκους και συναποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύγχρονος, αξιόπιστος, διαφανής, επιστημονικά τεκμηριωμένος  μελετητικός και ελεγκτικός μηχανισμός.

Σύγχρονη αντίληψη Προγραμματισμός με στόχο μία Καλαμάτα φιλική, θελκτική με προηγμένα ψηφιακά εργαλεία. Καλαμάτα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Πραγματική διαχείριση απορριμμάτων, οργάνωση ορθολογικής λειτουργίας και περιορισμό σπατάλης στις λειτουργίες του Δήμου. Στόχος η μείωση των Δημοτικών τελών που είναι τα ακριβότερα στην Πελοπόννησο.

Εκσυγχρονισμός, αξιοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Σύγχρονοι μέθοδοι αξιοποίησης, ευκαιριών για νέους ανθρώπους, ΑΜΕΑ, (συνεργασία με Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, κέντρα έρευνας, επιχειρηματικούς ομίλους, χορηγίες κ.λπ.)

Πολίτες της Καλαμάτας

Αναλαμβάνω την ευθύνη να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να διεκδικήσω την εμπιστοσύνης σας υλοποιώντας ένα πρόγραμμα σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης.

Είμαι εδώ για να δηλώσω την συνέχεια της ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικά πορείας μου.

Είμαι εδώ για να αναλάβω την ευθύνη της μεγάλης προσπάθειας.

Είμαστε εδώ με τα μέλη των ομάδων σχεδιασμού του συνδυασμού μας για να χτίσουμε μαζί βήμα, βήμα μία υποψηφιότητα με περιεχόμενο.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”.