Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 18:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, “γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ” η Νέα Δημοκρατία

Γιάννης Λαμπίρης, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Αντώνης Τσώνης Γιάννης Λαμπίρης, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Αντώνης Τσώνης

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΚΛΟΓΩΝ 
Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την κοπή της πίτας του Κινήματος Αλλαγής, χθες στο βράδυ στο ξενοδοχείο “REX”. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “θίασο” που μεταχειρίζεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία χωρίς κανένα σεβασμό, ενώ χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία “γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ”. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του, ύστερα από πρόταση του Θόδωρου Μπρεδήμα. Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, πέρα από τις αναφορές του στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε την ανάγκη να κάνει το Κίνημα Αλλαγής την υπέρβασή του, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάρτη, ώστε να πάει συντεταγμένα και δυναμικά στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να μπορέσει να επιβάλει ένα προοδευτικό πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα της χώρας…

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κόψιμο της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, από τον γραμματέα της Δημήτρη Ανδριανόπουλο, ο οποίος έκανε και πολιτικό χαιρετισμό, στον οποίο κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκρίνεται πως είναι μια κεντροαριστερή πολιτική δύναμη ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά γιατί εφαρμόζει πολιτικές που πλήττουν τους αδύναμους και τους μικρομεσαίους.


Δεξιά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μενέλαος Γερονικολός

Η πίτα κόπηκε σε κομμάτια που αντιστοιχούσαν στο ίδιο το ΚΙΝΑΛ, στην πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, στον Νίκο Ανδρουλάκη, στον υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μπουντρούκα, στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές που έχει ανακοινώσει το ΚΙΝΑΛ Μενέλαος Γερονικολός, Παναγιώτης Αλευράς και Γιάννης Διονυσόπουλος, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας μόλις αρθεί, με σχετική τροπολογία, νομικό κώλυμα που βάζει η σχετική νομοθεσία.

Μετά την κοπή της πίτας ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Τσώνης, ενημέρωσε για τις διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 και 31 Μάρτη. Το βασικό είναι ότι νέα μέλη, ενόψει του συνεδρίου, μπορούν να γραφτούν στο ΚΙΝΑΛ μέχρι 15 Φλεβάρη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πολιτική του ομιλία αναφέρθηκε αρχικά σε θέματα του ΚΙΝΑΛ, αναγνωρίζοντας και δημόσια ότι το εγχείρημα για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι το συνέδριο είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα θέματα “και να βρούμε την καλύτερη λύση για να κατέβουμε ενωμένοι, όσοι έχουμε μείνει, με ένα προοδευτικό πρόγραμμα και να πάρουμε από τις επόμενες εκλογές αυτό που μας αναλογεί”.

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ηττηθεί από μία νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά “από μια υπέρβαση του ΚΙΝΑΛ”. Και για να γίνει η υπέρβαση αυτή, συνέχισε, το ΚΙΝΑΛ πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορία του, στην ολότητά της και όχι να την κατακερματίζει σε περιόδους, κάτι που σχολίασε ότι δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να την καπηλεύεται.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καπηλευτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά ταυτόχρονα τον εμφανίζει ως υπαίτιο για τη χρεοκοπία της χώρας.


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Αλευράς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μπουντρούκας και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλυσε το πρόβλημα και είπε ότι αποτελεί μοναδική παγκόσμια περίπτωση οι πολίτες μιας χώρας με ονομασία που έχει γεωγραφικό προσδιορισμό να μην έχουν ανάλογο προσδιορισμό στην ονομασία τους. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας ονομάζονται Νεοζηλανδοί και όχι Ζηλανδοί, ανάλογα οι πολίτες της Βόρειας Κορέας ονομάζονται Βορειοκορεάτες, ωστόσο οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ονομάζονται πλέον Μακεδόνες, κάτι που επέμεινε ότι είναι προβληματικό.

Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στο ΚΙΝΑΛ “δεν ταυτιζόμαστε με τη γραμμή της Ν.Δ. που είναι ανιστόρητη και εθνικά επικίνδυνη. Όπως ο Τσίπρας έφτιαξε το αντιμνημόνιο για να κλέψει την ψήφο των Ελλήνων, έτσι ως γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. πολιτεύεται για τα εθνικά θέματα όπως ιστορικά έχει πράξει πολλές δεκαετίες τώρα εις πάρος της χώρας. Θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά που ψαρεύψουν και άλλοι συνέταιροι της ακροδεξιάς, που πολλοί έκαναν καριέρα από την πατρίδα σας με τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του θέματος”.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση με τα προεκλογικά της κόλπα, “έχουν μάθει, είναι καλοί μαθητές των χειρότερων πρακτικών της μεταπολίτευσης”, ναρκοθετεί την οικονομία. Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η οικονομία δεν έχει αναταχθεί, ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και ότι οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν βιαστεί φορολογικά και δεν διαθέτουν άλλες δυνάμεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους θεσμούς και τη δημοκρατία ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν σεβασμό γι’ αυτούς και ως πιο κορυφαίο παράδειγμα γι’ αυτό ανέφερε ότι αποτελεί η ιστορία του δημοψηφίσματος, το οποίο είπε ότι είχε ψεύτικο και πλαστό ερώτημα, ότι έγινε μέσα σε μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες, χωρίς δηλαδή δυνατότητα διαβούλευσης και ότι το όχι η κυβέρνηση το έκανε ναι.

Στ.Μ.