Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 21:39

Η Τόνια Κουζή “αποκάλυψε” το Σχέδιο 631 και παρουσίασε 23 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού Καλαμάτα/Τόπος Ζωής, Τόνια Κουζή, έλυσε το απόγευμα τον “γρίφο” και αποκάλυψε τι είναι το Σχέδιο 631. Σε μια εκδήλωση που τράβηξε από την αναγγελία της το ενδιαφέρον, επειδή πραγματοποιήθηκε σε έναν ιστορικό για τον πολιτισμό και το Δήμο χώρο, στα παλιά εργαστήρια της ΔΕΠΑΚ, η Τόνια Κουζή παρουσίασε το Σχέδιο 631, που είναι το πρόγραμμα της Καλαμάτας/Τόπος Ζωής, το οποίο καταρτίστηκε μετά από σοβαρή έρευνα και μελέτη και περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως για παράδειγμα την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου και τη δρομολόγηση μέσου σταθερής τροχιάς. Παρουσίασε επίσης η Τόνια Κουζή τους πρώτους 23 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Καλαμάτας/Τόπος Ζωής που είναι οι...

Βασίλης Παπαευσταθίου, Γιώργος Λαζαρίδης, Ανδρέας Ζαγάκος, Κώστας Ανδριανόπουλος, Νίκος Γιουρτούμας, Βασίλης Πουλόπουλος, Ηλίας Καλφακάκος, Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Μαρία Φλώρου, Άρης Κορομηλάς, Μοχ Ελμαράσι, Στέλλα Μπέλου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Κόντος, Δέσποινα Τσατσαρώνη, Αντώνης Τσώνης, Χρήστος Τσουμελέας, Γιώργος Κατσιρέας, Κυριάκος Γελάσης, Θεανώ Καραθανάση, Ελένη Χρονοπούλου, Μαρίνα Λαντζούνη, Τάκης Λαγοπάτης.

Το Σχέδιο 631 περιλαμβάνει τις έξι θεματικές ενότητες του προγράμματος του συνδυασμού, τους τρεις άξονες επάνω στους οποίους θα χτιστεί η Καλαμάτα του αύριο και το ολοκληρωμένο αφήγημα για τον τόπο.

Οι έξι θεματικές ενότητες είναι το Περιβάλλον, η Χωροταξία, ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, ο Αθλητισμός και η Κοινωνική Υγεία. Όπως σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Τόνια Κουζή, “οι έξι πρώτες προτάσεις δείχνουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε: δημιουργούμε παλιές και νέες πράσινες γειτονιές. Ενοποιούμε δυτικό και ανατολικό παράκτιο μέτωπο σχεδιάζοντας την επέκταση της πόλης. Δημιουργούμε δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών με ολιστική προσέγγιση για να αποκτήσει ο πολιτισμός μια κοινή ταυτότητα. Δημιουργούμε οργανισμό διαχείρισης προορισμού που θα εκτελέσει την τουριστική μας στρατηγική. Οργανώνουμε δίκτυο ανοιχτών σχολικών αθλητικών χώρων ώστε να ανθούνται όλοι. Ενεργοποιούμε τον Κινητό Δήμο ώστε να είναι ο Δήμος καθημερινά δίπλα σε κάθε δημότη”.

Σε ό,τι αφορά τον άξονα της χωροταξίας η κ. Κουζή ανακοίνωσε την ολιστική αλλαγή στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου και συγκεκριμένα είπε ότι στη θέση του δρόμου, αμέσως μετά τα κτίρια, δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, μπροστά ζώνη για την κίνηση μέσου σταθερής τροχιάς, μπροστά ζώνη για την κίνηση των πεζών, ενώ η ακτογραμμή θα μείνει ανέγγιχτη, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Η παρουσίαση του Σχεδίου 631 και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της υποψήφιας δημάρχου Τόνιας Κουζή έγινε στο διατηρητέο κτίριο Κοταρόπουλου

Οι τρεις κάθετοι άξονες του προγράμματος είναι η Νεολαία, η Τεχνολογία και η Τοπική Οικονομία. Η υποψήφια δήμαρχος κ. Κουζή σημείωσε σχετικά ότι “θεσπίζουμε Δημοτικο Συμβούλιο Νέων ώστε οι νέοι να εμπλακούν στη συζήτηση για το μέλλον του τόπου. Δημιουργούμε την Αίθουσα Ελέγχου του Δήμου ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή και έλεγχος του συνόλου των δεδομένων του Δήμου. Ιδρύουμε Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία που θα οδηγήσει τον τόπο στην οικονομική ευημερία”.

Ακόμη η κ. Κουζή παρουσίασε προτάσεις όπως την επίσκεψη της δημάρχου κάθε εβδομάδα κυκλικά σε μία γειτονιά ή ένα χωριό του Δήμου, τη συνάντηση της δημάρχου και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων με τρεις δημότες μια φορά το μήνα, για συζήτηση θεμάτων και προτάσεων που τους απασχολούν. Οι δημότες θα προκύπτουν ύστερα από κλήρωση. Άλλη πρόταση ήταν ότι όλα τα έγγραφα, δεδομένα, αιτήματα του Δήμου θα είναι στη διάθεση των πολιτών που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά, γιατί “ο Δήμος είναι περιουσία των πολιτών οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν πως ακριβώς δουλεύει, τι ξοδεύει και τι ακριβώς παράγει”.

Στ.Μ.