Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 19:42

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Καλαμάτα για ανάπτυξη σχέσεων με τη Μεσσηνία

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova δέχεται αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova δέχεται αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 
Η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασίας, μεταξύ Σλοβακίας και Μεσσηνίας, στα επίπεδα του εμπορίο και του τουρισμού, ήταν το θέμα συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με την πρέσβειρα της χώρας στην Ελλάδα Iveta Hricova…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, “συνάντηση εργασίας με την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Α.Ε. κα. Iveta Hricova, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος καθώς και μέλη της Διοίκησης.

Παρουσία αρκετών επαγγελματιών, η Πρέσβης παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες οικονομίας της Σλοβακίας (Βιομηχανία αυτοκινήτων, Βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, Έρευνα/ανάπτυξη και Τεχνολογίες πληροφορικής/επικοινωνιών), ενώ περαιτέρω ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα της. Τέλος, μας σύστησε τη χώρα της σαν Τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας τοποθεσίες και δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Το Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Τριγκιλίδας, παρουσίασε τις υφιστάμενες συνθήκες της τοπικής οικονομίας, τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα αλλά και την ανάπτυξη -μέσω του Τουρισμού- που γνωρίζει η περιοχή μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξεύρεση δυνατοτήτων αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Σλοβακίας και Μεσσηνίας, έτσι ώστε να εμβαθύνουν και να επεκταθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές, οι εμπορικές αλλά και οι τουριστικές μας σχέσεις.

Την Πρέσβη συνόδευαν ο επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας της Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου κ. Φαίδωνας Κουνινιώτης και ο επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά κ. Σταύρος Πατεράκης”