Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 12:27

Μάκαρης: Δεκτή η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να σέβεται την ανεξαρτησία μας

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 
Αποδέχονται η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες” με τον επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας όμως ότι “όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στη δημοτική μας παράταξη, θα πρέπει να συντάσσονται με τις αρχές και τις αξίες της, σεβόμενοι πρωτίστως τον ανεξάρτητο ρόλο της αυτοδιοίκησης”...

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της παράταξης, μετά την απόφαση των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε Καλαμάτα, Θουρία και Αρφαρά για τη στήριξη του “Ανοιχτού Δήμου”, σημειώνονται τα εξής: “Ο Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες, με τη συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη 2018, επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικές του αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης. Όπως όλοι γνωρίζουν, χρειάστηκε ν’ αγωνιστούμε σκληρά, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και πετύχαμε να περιφρουρήσουμε την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας, που αποτελούν βασικά συστατικά της παράταξής μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη μας προέρχονται από όλο το εύρος της τοπικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας την στο σύνολό  της. Αυτό άλλωστε ενισχύθηκε με την ουσιαστική διεύρυνση ενόψει και των επικείμενων εκλογών, η οποία αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στη δημοτική μας παράταξη, θα πρέπει να συντάσσονται με τις αρχές και τις αξίες της, σεβόμενοι πρωτίστως τον ανεξάρτητο ρόλο της αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις τους αφορούν τα ίδια και οι πολιτικές τους επιλογές.

Με συνέπεια και όραμα διαμορφώνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που εγγυάται την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καλαμάτας.

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού

«Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»".