Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 16:28

Λεκτικού επιπέδου η αντίδραση του Π. Νίκα για τις περικοπές στην αυτοδιοίκηση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ 
24ΩΡΟ Ή 48ΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ

Σε δύο βάρκες προσπαθεί να ισορροπήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που από τη μια αποδέχεται ότι «για την παραμονή στην ευρωζώνη απαιτούνται θυσίες» αλλά από την άλλη αντιμάχεται, σε λεκτικό επίπεδο, τις πρόσθετες περικοπές των οικονομικών της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.

Ο κ. Νίκας, ενώ αναγνώρισε ότι εάν συνεχιστούν οι περικοπές, σε δύο μήνες οι περισσότεροι Δήμοι θα βρεθούν στο κόκκινο, αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, τάχθηκε κατά της πρότασης μερίδας αυτοδιοικητικών για την παραίτηση όλων των δημοτικών αρχών και Δημοτικών Συμβουλίων, όπως και κατά της επ’ αόριστον αναστολής λειτουργίας των Δήμων. Αντίθετα σημείωσε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να εξεταστεί η πρόταση για αναστολή λειτουργίας των Δήμων για μία ή δύο ημέρες, τονίζοντας ότι κινητοποίηση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος θα στρεφόταν κατά των δημοτών που δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.
Το θέμα των περικοπών και της αντίδρασης της αυτοδιοίκησης θα εξεταστεί το βράδυ, στην Τρίπολη, σε Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Ο κ. Νίκας σημείωσε το μεσημέρι ότι οι όποιες αποφάσεις για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις μπορούν να ληφθούν μετά τις επαφές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την καγκελάριο της Γερμανίας και τη συνάντηση που θα έχει ακολούθως με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.
Στ.Μ.