Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 16:28

Η Ελένη Αλειφέρη για τη συνεργασία Δήμου-Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΑΧΑΡΙΑ 
Πέντε σημεία στα οποία ο Δήμος Καλαμάτας και η πανεπιστημιακή σχολή της πόλης μπορούν να αναπτύξουν στενή συνεργασία παρουσιάζει η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Δύναμη”, Ελένη Αλειφέρη, η οποία συνοδευόμενη από υποψηφίους του συνδυασμού της επισκέφθηκε τη Σχολή και είχε συνεργασία με τον εκπρόσωπό της, πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού, “πιστεύουμε ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει πολλά στον Δήμο και την κοινωνία της Καλαμάτας, τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.

Κατά τη επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο και στη συνάντηση που ακολούθησε έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για συνεργασία στους εξής τομείς:

  1.   Το   Πανεπιστήμιο να αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο και συνεταίρος του Δήμου στην κατάρτιση του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου.
  2.   Να συμμετέχει σε κοινές δομές που αφορούν στην Παιδεία, στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια του Δήμου.
  3.   Να συμμετέχει στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης.
  4.   Να αποτελεί τον φορέα τεκμηρίωσης φακέλων προτάσεων του Δήμου για ένταξή τους  σε ευρωπαϊκά προγράμματα αφού έχει τη δυνατότητα παροχής επιστημονικής και τεχνολογικής υποστήριξης σε όλα σχεδόν τα θέματα.

5.   Να συμμετέχει στην προετοιμασία της διοργάνωσης της επετείου για το 2021, έτος εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821”.