Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 04:07

Μεγάλη έκπτωση 49% για την ανάπλαση-διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της Φαρών

«ΞΕΝΟΣ» ΑΝΑΔΟΧΟΣ
Η τεχνική εταιρία ΤΕΡΚΑΤ, η οποία έχει κατασκευάσει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, είναι η προσωρινή ανάδοχος του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της Φαρών από την Παραλία μέχρι την Πλάτωνος. Η εταιρία έχει έδρα στην Αθήνα, αλλά ο ιδιοκτήτης της είναι Μεσσήνιος. Προσέφερε έκπτωση ύψους 49%, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη συμμετοχή κατασκευαστικών εταιριών στο διαγωνισμό και η κατάθεση υψηλών προσφορών, όταν τρεις εβδομάδες πριν ο ίδιος διαγωνισμός κηρύχθηκε άκαρπος. Τότε οι εργολάβοι έλεγαν ότι δίστασαν να καταθέσουν προσφορές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι «για την υποδοχή του κόσμου που θα έρχεται με τα κρουαζιερόπλοια». Επίσης, είπε ότι το έργο αυτό γίνεται χάρη στο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Ειδικότερα, σημείωσε ότι χρηματοδοτείται από το ίδιο πρόγραμμα, το οποίο βάζει ως προϋπόθεση τα έργα που εντάσσονται σε αυτό να συνδέονται «και να μη βρίσκεται το ένα στην ανατολή και το άλλο στη δύση». Προφανώς, αυτό είναι το επιχείρημα του δημάρχου στις σοβαρές επιφυλάξεις δημοτικών παρατάξεων και μερίδας κατοίκων για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου.
Στ.Μ.