Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 17:12

Έτοιμη η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων ουσιών, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τη χορήγηση υποκατάστατων στους χρήστες οπιούχων ουσιών. Σήμερα τη μονάδα επισκέφθηκαν η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Δημήτρης Πλατανιάς.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της επίσκεψης και της συνάντησης που έγινε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, ήταν «να αξιολογηθεί η ετοιμότητα λειτουργίας της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ που κατασκευάστηκε τους τελευταίους μήνες σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στη νέα δομή ολοκληρώθηκαν πρόσφατα όλες οι απαραίτητες εργασίες κατασκευής και λειτουργικής στελέχωσης με ειδικευμένο προσωπικό. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η επίσημη λειτουργία της δομής που θα προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες σε ομάδα συνανθρώπων μας που τώρα αναγκάζονται να μετακινούνται σε Αθήνα και Πάτρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι χρήστες που το επιθυμούν, αφού κάνουν αίτηση, θα εντάσσονται στο πρόγραμμα χορήγησης βουπρενορφίνης. Πρόκειται για υποκατάστατο που χορηγείται σε χρήστες οπιούχων ουσιών. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους χώρους της νέας δομής και είχε πολύωρη συνεργασία με το προσωπικό, προκειμένου να λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες πριν την επίσημη λειτουργία της».
Από το Νοσοκομείο τονίζεται ότι οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΝΑ έμειναν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η μονάδα είναι έτοιμη να παρέχει τις υπηρεσίες της.