Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 17:28

Ηγετική εικόνα προσπάθησε να δείξει η Ελένη Αλειφέρη: “Σας λέω ευθέως ότι εγώ μπορώ”

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Σε ένα ερώτημα, το οποίο τόνισε ότι πρέπει να απασχολήσει όλους τους ψηφοφόρους στο Δήμο Καλαμάτας, επέμεινε χθες το βράδυ η υποψήφια δήμαρχος, Ελένη Αλειφέρη, κατά την παρουσίαση των δεσμεύσεών της προς τους πολίτες, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο και την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της, “Πρωτεύουσα Δύναμη”. Η Ελένη Αλειφέρη παρουσίασε τον εαυτό της ως έμπειρη, δοκιμασμένη και αποφασιστική προσωπικότητα που μπορεί εγγυημένα να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στην ευθύνη διοίκησης του Δήμου, ιδιαίτερα με το νέο πλαίσιο που καθόρισε ο “Κλεισθένης”. Τόνισε μάλιστα, απευθυνόμενη στο κοινό,  ότι “εδώ λοιπόν μπροστά σας, και αυτό είναι δέσμευση, σας λέω ευθέως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι εγώ μπορώ”...

Η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής της “Πρωτεύουσας Δύναμης”, αναφέρθηκε σε συνυποψηφίους, σημειώνοντας με έμμεσο τρόπο ότι βάζουν υποψηφιότητα χωρίς να έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη ευθύνη του αξιώματος του δημάρχου και ουσιαστικά εκείνο που θέλουν είναι είτε να μετρήσουν τις δυνάμεις τους είτε να υπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα. Ειδικότερα, η Ελένη Αλειφέρη σημείωσε: “Γνωρίζουμε όλοι ότι ο νέος νόμος του Κλεισθένη άνοιξε την όρεξη σε πολλούς υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις εκλογές είναι γνωστό είναι ότι καταγράφεται ρεκόρ υποψηφιοτήτων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Καποιοι θέλουν να μετρήσουν δυνάμεις, κάποιοι θέλουν να υπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα. Αυτές οι λογικές όχι μόνο μας βρίσκουν αντίθετους, μα και σταθερά απέναντί τους. Γιατί εμείς δεν θέλουμε καρέκλες αξιώματα και ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών”.

Η υποψήφια δήμαρχος πρόσθεσε περιγράφοντας τη δική της υποψηφιότητα: “Προσωπικά έχω μακρόχρονη επαγγελματική πορεία και καταξίωση. Έχω υπηρετήσει επίσης σε πολλές υψηλές θεσμικές θέσεις και έχω αποδείξει ποια είμαι και τι μπορώ. Είμαι πλήρης απ΄όλα αυτά. Με απασχολεί όμως η επόμενη μέρα των εκλογών. Το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας. Θα μπορεί να κυβερνηθεί ο Δήμος Καλαμάτας την επομένη εάν δεν υπάρχει εκείνο το πρόσωπο που αξιόπιστα θα μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις υψηλές απαιτήσεις των πολυσύνθετων αρμοδιοτήτων που έχει ένας δήμαρχος; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να έχει κάθε ένας από εσάς. Ποιος εγγυημένα μπορεί να ανταποκριθεί στο Δήμο Καλαμάτας την επαύριο των εκλογών;”.  

Επιμένοντας στο ερώτημα για το ποιος είναι ικανός να ηγηθεί του Δήμου και στην περιγραφή του εαυτού της η Ελένη Αλειφέρη υπογράμμισε ακόμη: “Όσον αφορά εμένα, ο μοναδικός λόγος που είμαι υποψήφια είναι επειδή πιστεύω ότι η Καλαμάτα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και χρειάζεται μια αξιόπιστη λύση. Αυτό που έχω κερδίσει στην αυτοδιοικητική μου πορεία, αυτό που θεωρώ αναντικατάστατο και πολύτιμο πλεονέκτημά μου είναι, εκτός από την απαραίτητη βάση, την ανθρώπινη επικοινωνία, είναι να γνωρίζω καλά  όλα όσα μας απασχολούν αλλά και τον τρόπο αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους. Η εμπειρία μου λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύτιμη, καθώς με βεβαιότητα μπορώ να επισπεύσω τις διαδικασίες, να αποφύγουμε λάθη που θα μπορούσαν να κοστίσουν έργα και πολύτιμους πόρους. Επίσης δεν είμαι υπηρέτης της ιδιοτέλειας, των πολιτικών εξαρτήσεων και μπορώ να τολμήσω μετά βεβαιότητας τομές που άλλοι δεν μπορούν. Εδώ λοιπόν μπροστά σας, και αυτό είναι δέσμευση, σας λέω ευθέως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι εγώ μπορώ. Μαζί μπορούμε. Να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην επόμενη ημέρα”.

Στ.Μ.