Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 13:49

Η συνεργασία Δήμου-Πανεπιστημίου επί τάπητος στη συνάντηση Β. Τζαμουράνη-Ν. Ζαχαριά

Την παραχώρηση από τον Δήμο Καλαμάτας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου του χώρου του γηπέδου “Μπαχράμης, έθεσε υπ’ όψιν του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Τζαμουράνη, ο πρόεδρος του Τμήματος  Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Ιδρύματος, Νίκος Ζαχαριάς. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω συνεργασίας Δήμου-Πανεπιστημίου…

Ειδικότερα, κατά την συνάντηση του επικεφαλής του «Πρότυπου Δήμου», και υποψηφίων του συνδυασμού του, στο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, ο κ. Ζαχαριάς, διατύπωσε την εκτίμησή του ότι πλέον οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του κι ότι θα πρέπει να ανεγερθούν ακόμη δύο κτήρια. Συζητήθηκε, εξ άλλου, η αξιοποίηση του Πανεπιστημίου ως προς την εκπόνηση μελετών ειδικού αντικειμένου για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και η ανάληψη από το ΑΕΙ της Πελοποννήσου της προβολής της επετείου των 200 χρόνων από την 23η Μαρτίου 1821. Επιπλέον, ο κ. Ζαχαριάς ενημέρωσε για την διαδικασία συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, η οποία -όπως τονίστηκε- θα δώσει μια επιπλέον δυναμική, τόσο στα εν λόγω ιδρύματα, όσο και στον δήμο. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου για την καθαριότητα του campus του Πανεπιστημίου. Εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας, παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Βάγια Παναγιωτίδη, διδακτορική ερευνήτρια του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας, καθώς και ο εκπρόσωπος των φοιτητών του Ιδρύματος, Νίκος Καββαδίας, ο οποίος στάθηκε στην δυσκολία εξεύρεσης φοιτητικής στέγης στην Καλαμάτα, αφ’ ενός  εξαιτίας της απουσίας φοιτητικής εστίας, αφ' ετέρου λόγω των υψηλών ενοικίων μετά και την άνθιση της μίσθωσης καταλυμάτων μεσω Airbnb. Ζήτησε, μάλιστα, να δοθεί λύση, προκειμένου, η κατάσταση αυτή να μην αποτελέσει αντι-κίνητρο για τους μελλοντικούς φοιτητές στο να επιλέξουν σχολές στην Καλαμάτα. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος, Β. Τζαμουράνης, έθεσε προς διερεύνηση το ενδεχόμενο ίδρυσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -και στην πόλη της Καλαμάτας- μιας σχολής που θα επικεντρώνεται στον τουρισμό και στα συναφή με αυτόν επαγγέλματα.
Επίσκεψη στα Ακοβίτικα
Την Τετάρτη το απόγευμα, εξ άλλου, ο Β. Τζαμουράνης και στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” επισκέφθηκαν τα Ακοβίτικα, όπου είχαν συνάντηση με κατοίκους στην καφετέρια Βρέττη, στη Νέα Είσοδο, και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής.