Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 21:27

Μερική υποχώρηση της δημοτικής αρχής για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Χορού

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 
Επιμένει η δημοτική αρχή Καλαμάτας να επιλέξει καλλιτεχνικό διευθυντή για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τώρα που ολοκληρώνεται η θητεία της, αντί να αφήσει να κάνει την επιλογή η επόμενη δημοτική αρχή, όπως ζήτησε με ανοιχτή επιστολή-διαμαρτυρία του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος. Μόνο που, μετά τη διαμαρτυρία, η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή που θα επιλέξει η δημοτική αρχή δεν θα έχει διάρκεια δύο χρόνων αλλά ενός με δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα…

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, όπου ο διοικητικός σύμβουλος Τάσος Πολυχρονόπουλος (εκπροσωπούσε την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη από την οποία όμως έχει αποχωρήσει) αλλά και ο αναπληρωτής του Νίκος Χριστόπουλος (ανήκει στην παράταξη του Μανώλη Μάκαρη) κάλεσαν την πλειοψηφία να αφήσει αυτό το θέμα να το διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή και να μην τη δεσμεύσει με ένα πρόσωπο που ενδέχεται να μην την καλύπτει. Επιπλέον ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πλευρά του τόνισε ότι η διοίκηση του Μεγάρου Χορού πρέπει να γίνεται από το Δήμο και να μην δοθεί η εγκατάσταση σε ιδιώτες.

Η απάντηση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Φάρις,αντιδήμαρχου Θανάση Ηλιόπουλου, ήταν ότι η θητεία της δημοτικής αρχής λήγει την τελευταία ημέρα του Αυγούστου 2019 και μέχρι τότε έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά της κανονικά. Τόνισε επίσης ότι το Μέγαρο Χορού έχει πλέον ολοκληρωθεί, έχει γίνει και η παραλαβή του από το Δήμο και πρέπει να διοικηθεί από ένα πρόσωπο που διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα χωρίς να χαθεί χρόνος. Όπως είπε, εάν η δημοτική αρχή αφήσει το θέμα στην επόμενη, τότε θα περάσει ολόκληρο το 2019 χωρίς να έχει το Μέγαρο Χορού καλλιτεχνικό διευθυντή.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, δηλαδή αυτή που όριζε ότι η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή θα έχει χρονική διάρκεια δύο χρόνων, η αμοιβή ανέρχεται στα 60.000 ευρώ. Προφανώς με τη αλλαγή της προκήρυξης και τη μείωση της διάρκειας στον ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης για άλλο ένα, το ύψος της αμοιβής θα μειωθεί.

Στ.Μ.