Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 11:49

Κοινή δήλωση Ν.Γόντικα-Δ. Οικονομάκου για την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Επίσκεψη στο κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου της Καλαμάτας  πραγματοποίησαν την Παρασκευή (12/04)ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νίκος Γόντικας, και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος. Σε κοινή γραπτή δήλωσή τους, σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συζήτησαν σ’ έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για πολλά και σοβαρά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, όταν μιλάμε για τον Δήμο πρέπει να βάζουμε στο κέντρο της συζήτησης τους εργαζόμενους σε αυτόν...

«Δεν υπάρχει γενικά Δήμος Καλαμάτας ή Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν οι διευθύνσεις, οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι σε αυτές, με τις διάφορες εργασιακές σχέσεις: Έχουμε 8μηνα, ΟΑΕΔ, παρατασιούχους, 3Κ, έχουμε τους 6 απολυμένους συναδέλφους από τα stage που δεν υπερασπίστηκε ο Δήμος Καλαμάτας στο δικαστήριο  και η κυβέρνηση δεν δίνει την πολιτική λύση που απαιτείται. Έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, μ’ ένα μειωμένο σε αριθμό δυναμικό που με μειωμένους μισθούς, με δύσκολες συνθήκες, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δίνει καθημερινά τη μάχη για να κρατήσει ζωντανές τις λειτουργίες αυτές της πόλης. Εμείς λέμε ότι σε αυτή την εκλογική μάχη ο εργαζόμενος πρέπει να επιλέξει με βάση το συμφέρον του και το δίκιο του. Να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται από κυβέρνηση-Δήμο-Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40% εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με το 2011 και 200 εργαζόμενους οι οποίοι ‘‘ανακυκλώνονται’’, για μόνιμες ανάγκες. Ο σχεδιασμός τους για τις προσλήψεις της επόμενης τετραετίας δείχνει την πρόθεσή τους να κρατήσουν έναν σφιχτό πυρήνα και οι υπόλοιπες λειτουργίες να γίνονται με εργολάβους και με εργαζόμενους που θα ανακυκλώνονται με 8μηνες συμβάσεις.
Αυτά τα θέματα δεν μπαίνουν στο κέντρο της συζήτησης από τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων, γιατί είναι επιλογή τους η ιδιωτικοποίηση και οι εργολαβίες. Ο Καλαματιανός πληρώνει πολύ ακριβά δημοτικά τέλη, πληρώνει όσα πλήρωνε το 2010, όταν το εισόδημά του έχει μειωθεί στο μισό ή έχει χαθεί το εισόδημά του. Και βάζουμε εμείς θέμα δραστικής μείωσης της φορολογίας και κανείς τους δεν λέει κουβέντα.
Ο Δήμος μπορεί με μια άλλη Δημοτική Αρχή, με αγωνιστές στη διοίκηση που θα δίνουν τη μάχη, όπως στους δήμους που διοικεί το ΚΚΕ, στην Πάτρα και αλλού, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, να αλλάξει τις προτεραιότητες ρίχνοντας το βάρος στις γειτονιές, αλλά πρέπει να στηρίζεσαι και να στηρίζεις τους εργαζόμενους.
Εμείς στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στις Ευρωεκλογές δίνουμε ενιαία τη μάχη. Απέναντι σε αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν, που διοίκησαν και διοικούν, χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή παρουσία των κομμουνιστών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στο Ευρωκοινοβούλιο, για να δώσουμε με καλύτερους όρους την μάχη μαζί με τους εργαζόμενους».