Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 19:18

Μετανάστες στα στρατόπεδα και «καρφί» Αλευρά σε Νίκα για τον «Ξένιος Ζευς»

φωτό από τα επεισόδια της Κορίνθου φωτό από τα επεισόδια της Κορίνθου

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΛΙΜΑ 
ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο τρόπος προβολής όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κόρινθο, μετά την αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο, γίνεται με τρόπο που δημιουργεί ανησυχία σε μερίδα του κόσμου μην τυχόν επαναληφθούν τα ίδια και στην Καλαμάτα. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, εξαπέλυσε το βέλος του στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, χωρίς να τον κατονομάσει, τονίζοντας ότι «αυτοί που ζήτησαν να γίνει Ξένιος Ζευς στην Καλαμάτα, ας βρουν που θα πάνε οι μετανάστες»!

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος πριν δύο εβδομάδες περίπου είχε ζητήσει εγγράφως από την αστυνομία να γίνει επιχείρηση απομάκρυνσης «λαθρομεταναστών», όπως και συνέβη.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς τόνισε σήμερα ότι η Περιφέρεια ενώνει τη φωνή της με όσους ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούν σε αυτό μετανάστες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Νίκας δήλωσε ότι με το στρατόπεδο δεν υπάρχει κανένα θέμα, ότι τόσο ο Αρχηγός Στρατού όσο και ο υπουργός τον έχουν διαβεβαιώσει «ότι δεν υπάρχει καν σκέψη να μη λειτουργήσει γρήγορα». Ωστόσο, σχολίασε επιπλέον ότι «έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά» και πως «αν χρειαστεί θα καλέσουμε τους μεγάλους σε ηλικία να φορέσουν τα στρατιωτικά ρούχα και να μπουν μέσα, γιατί εκεί είναι η ιστορία μας και οι άνθρωποί μας»!
Ο κ. Αλευράς στηλίτευσε τη μεταφορά των μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, τόνισε ότι για το θέμα αυτό έχει διαμαρτυρηθεί εγγράφως στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι πάνε να λύσουν.
Ερωτηθείς για το αν η Περιφέρεια έχει ορίσει χώρους υποδοχής μεταναστών, απάντησε ότι αυτή είναι αρμοδιότητα του κράτους, ενώ όταν η ερώτηση επαναλήφθηκε, είπε το χώρο αυτό να τον βρουν εκείνοι που έχουν ζητήσει να γίνει επιχείρηση Ξένιος Ζευς στην Καλαμάτα.
Ο κ. Νίκας μετέβη χθες το βράδυ στην Κόρινθο εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στον εκεί Δήμο που αντιδρά για τη μεταφορά των μεταναστών στο στρατόπεδο. Σχολίασε ότι ο υπουργός είχε δεσμευτεί πως θα ερχόταν σε διαβούλευση με την αυτοδιοίκηση πριν συμβεί οτιδήποτε σχετικό, κάτι που δεν έγινε και συνιστά «περιφρόνηση του δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της τοπικής κοινωνίας».
Στ.Μ.