Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 23:35

Νέο κρούσμα αυταρχισμού και πρόστιμο από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, αυτή τη φορά κατά του ΜΕΘ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 
Χθες η δημοτική αρχή Καλαμάτας έκρινε παράνομη και επέβαλε πρόστιμο κατά της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων, σήμερα το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή, σε μια συνέχεια ενεργειών που αποσκοπούν στην εξόντωση του παλιότερου ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος της χώρας, επέβαλε πρόστιμο για μια αφίσα που βρέθηκε περίπου τρεις μήνες πριν, παρότι το ΜΕΘ δεν κάνει αφισοκόλληση…

Συγκεκριμένα το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο έκανε την εξής ανακοίνωση καταγγελία, με την οποία ξεκαθαρίζει προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας ότι δεν πρόκειται να το πτοήσει τίποτα και να εμποδίσει τη συνέχιση της δραστηριότητάς του: “... Τελικά ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν!

Μη μπορώντας να αντέξουν την αντίδρασή μας στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν το ΜΕΘ από το Πνευματικό Κέντρο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων παραστάσεων, μην αντέχοντας την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε ο Σύλλογος και τα παιδιά μας με την "Ωραία μου κυρία", μην επιτρέποντας στον εαυτό τους να δεχτούν ότι και οι ερασιτέχνες, οι εθελοντές του πολιτισμού έχουν μερίδιο στο όνειρο, προχώρησαν σε ακόμη ένα ατόπημα.

Μας επέβαλαν πρόστιμο γιατί λένε, βρήκαν πριν από 80 περίπου μέρες !!! μια αφίσα μας σε σημείο που δημιουργούσε πρόβλημα στην αισθητική τους, (ακούγεται σαν ανέκδοτο μέσα σ' αυτό το χαρτομάνι των τελευταίων ημερών ) και μας καλούν με ύφος το λιγότερο άκομψο, σε ένα είδος απολογίας πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους!

Γελαστήκατε κύριοι! Όλα στο φως! Επιτέλους!

Για το τυπικό της ιστορίας, το ΜΕΘ με απόλυτο σεβασμό στην Πόλη και τους κατοίκους της, τοποθετεί αφίσες ΜΟΝΟ σε καταστήματα ή χώρους μετά από άδεια των ιδιοκτητών. Δεν παραβιάζουμε σημάνσεις που ρητά απαγορεύουν την αφισοκόλληση, δε δημιουργούμε μόνοι μας νέους χώρους αφισοκόλλησης, όπου τύχει, όπως κάνετε εσείς κύριοι "τιμωροί ". Όλα τα άλλα " μαστορέματα " αποτελούν απλά κακόβουλες πράξεις.

.... και τώρα στην ουσία.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που μόνο στόχο έχουν τη διάλυση του παλαιότερου στην Ελλάδα θεατρικού συλλόγου με επί 42 χρόνια συνεχή, αδιάλειπτη παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Πρόκειται για μια  λογική που θεωρεί αντιπάλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν μέσα από τον ερασιτεχνισμό, μακριά από ετικέτες και οργανισμούς.

Μια λογική η οποία, στο παρελθόν, μας "έκλεψε " την τόσο απαραίτητη αποθήκη των σκηνικών μας στην Άνθεια, που μας μείωσε, με το έτσι θέλω, τις μέρες παλαιότερων παραστάσεων μας στο Πνευματικό Κέντρο, που προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της "Ωραίας μου κυρίας ", που επιβάλλει πρόστιμα με "φαντάσματα", που... που... που...

Αγαπητοί κύριοι, πάρτε πίσω, έστω και τώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Σταματήστε επιτέλους αυτόν τον παράλογο πόλεμο εναντίων ανθρώπων που το μόνο για το οποίο πασχίζουν είναι ο πολιτισμός και τίποτα άλλο.

Αλλά κι αν ακόμη επιμείνετε θα θέλαμε, αγαπητές κυρίες και κύριοι, να γνωρίζετε ότι ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Το οφείλουμε στην ιστορία του Συλλόγου μας, στους δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιούς μας, τα παιδιά μας, στους εκατοντάδες φίλους, μέλη του Συλλόγου που εθελοντικά προσφέρουν έργο, στους χιλιάδες των θεατών από όλη την Πελοπόννησο που μας αγκαλιάζουν με το χειροκρότημα και το χαμόγελό τους. Το οφείλουμε στο φιλότιμο και το όραμά μας για τον πολιτισμό της Πόλης!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

(..Καλή Ανάσταση στην ψυχή και το νου!)”