Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 15:19

Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Θεοδωρακάκη και αναφορές στις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας

“ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ” 
Την άποψη ότι ο σαϊτοπόλεμος δεν πρέπει να συνεχιστεί, λόγω των ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί, με αποκορύφωμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Κώστα Θεοδωρακάκη, διατυπώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επίσης καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα…

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας υπογραμμίζει: “Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εκ των πραγμάτων οφείλουν όλοι να συναινέσουν στη μη συνέχιση της διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου, που, πέρα από παραδοσιακές αναφορές, έχει προκαλέσει διάφορα ατυχήματα, ακρωτηριασμούς, τραυματισμούς κ.ά, με κορυφαίο το προχθεσινό θανατηφόρο περιστατικό.

Από αυτήν την άποψη οι χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υποστήριξη της ΝΔ Παναγιώτη Νίκα, περί «αντιδράσεων εάν καταργηθεί ο σαϊτοπόλεμος, καθότι έχει εγγραφεί στο DNA των Μεσσηνίων», ήταν τουλάχιστον άστοχες και προσβλητικές. Η αξία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται πολύ πάνω από μερικές ψήφους. Δικαίως, λοιπόν, έχει ξεσηκωθεί σάλος σε όλη την Ελλάδα από τις απαράδεχτες δηλώσεις του κ. Δημάρχου.

Σήμερα κυριαρχεί η λύπη και ο πόνος από την απώλεια του άτυχου συμπατριώτη μας Κώστα Θεοδωρακάκη. Για τις ευθύνες του κάθε υπαίτιου και τα μέτρα ασφαλείας θα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές”.